Dan Barna a anunţat că au fost luni discuţii în coaliţie şi cu privire la moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Sănătăţii. El a adăugat că este solidă coaliţie şi „toată lumea este în spatele lui Vlad Voiculescu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am discutat foarte succint şi în coaliţie acest subiect. Nu am niciun fel de îndoială, coaliţia este solidă, toată lumea este în spatele lui Vlad Voiculescu, cum suntem şi în spatele premierului şi în spatele fiecărui ministru, tocmai pentru că acest Guvern este condamnat să performeze. Nu am niciun fel de emoţie. Vlad va avea o prestaţie foarte bună, moţiunea este un exerciţiu democratic parlamentar al PSD, le doresc o după-amiază plăcută”, a declarat Dan Barna, luni la Parlament. 

Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu, iar votul în plen urmează să fie dat miercuri.

Ministrul Sănătăţii este acuzat de PSD că nu a luat nicio măsură pentru siguranţa pacienţilor în timpul pandemiei şi că nu a făcut nimic din ceea ce îi cerea predecesorului său să facă urgent, că a subminat în mod constant strategia naţională de vaccinare deja aprobată şi că a avut poziţii contradictorii privitoare la deschiderea şcolilor şi a unor activităţi economice.

Social-democraţii mai afirmă că preluarea mandatului de către Vlad Voiculescu a însemnat o scădere a intenţiei de testare a persoanelor care îndeplinesc criteriile de suspiciune pentru COVID, că a scăzut, simetric, şi intenţia ministrului de a controla în mod real situaţia epidemiologică şi că, în schimb, actualul ministru al Sănătăţii a preferat mai degrabă să facă turul televiziunilor şi să reclame „greaua moştenire”, inclusiv cea a propriilor colegi din coaliţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.