Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că imaginile apărute în spaţiul public, cu oameni care caută între sacii cu buletinele de vot, că a fost o activitate ”firească” şi că au fost ”o grămadă de minciuni” despre aceste imagini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Imaginile acelea sunt de o banalitate totală, sunt imagini cu personalul secţiei BES în activitatea lor firească. Mai aveau în seara respectivă 9 secţii cărora nu li se închideau cheile, mai erau diferenţe de un vot - două, în plus, în minus între numărul de buletine de vot şi numărul de persoane care au votat şi atunci preşedintele BES şi preşedintele secţiei respective au decis să reverifice  lista de semnături care se afla în sac, iar alături de ei  i-au invitat pe candidaţi, care erau acolo, observatori, imaginile respective arătând exact asta, că omul a intrat, a aprins becul, a intrat firesc, a căutat sacul respectiv, au ieşit cu el. Uşa dădea fix în camera unde era Biroul Electoral al Sectorului 1. Au intrat cu sacii, reprezentanţii partidelor s-au uitat pe listă, au numărat, le-au pus la loc, nimic suspect, nimic în neregulă. Ceea ce s-a întâmplat în spaţiul public şi ceea ce au livrat aceste televiziuni de casă este domeniul absurdului şi bătaie de joc, de fapt”, a explicat Dan Barna, la Digi 24, joi seară.

Dan Barna a mai adăugat că s-a încercat avansarea ideii că filmarea a avut loc cu o zi înainte.

”A fost o grămadă de minciuni pe care le-a vehiculat şi domnul Ciolacu şi asta este cu adevărat revoltător. A încercat să acrediteze ideea  că filmarea era cu o zi mai târziu. Filmarea  era în noaptea de luni spre marţi, când se număra. A încerca să explice că e de luni noaptea când Biroul s-a închis la ora 1 şi la 1.20 erau oamenii aceia suspecţi care intraseră peste jandarmi. Total absurd. Activitatea Biroului s-a încheiat la ora 2.00, filmarea aceea era de la ora 1.20, era toată lumea  prezentă în secţie, jandarmii au şi confirmat lucrul acesta, a fost un comunicat de presă al jandarmilor încă de aseară că a fost exact asta. nicio persoană neautorizată nu a intrat în camera respectivă”, a mai declarat liderul USR.

Antena 3 a prezentat, miercuri seară, imagini în care a susţinut că apar membri ai USR care umblă la saciicu voruri în Secorul 1. 

Biroul electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 Municipiul Bucureşti vine cu precizări în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public şi spune că, imaginile filmate în noaptea de 28 spre 29 septembrie apar preşedintele BES 1 şi preşedintele secţiei de votare pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.