Liderul USR Dan Barna a fost desemnat candidatul la prezidenţiale al Alianţei 2020 USR PLUS, iar Dacian Cioloş va fi candidatul la funcţia de prim-ministru, decizia fiind luată în urma negocierilor dintre delegaţiile celor două formaţiuni politice. Această decizie va fi validată în forurile de conducere ale USR şi PLUS, anunţul oficial urmând să fie făcut duminică, într-o conferinţă de presă comună, de Dan Barna şi Dacian Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

USR şi PLUS au finalizat vineri negocierile pentru încheierea alianţei politice în cadrul căreia cele două partide să participe împreună la toate alegerile din perioada următoare: prezidenţiale, locale şi parlamentare, 

Deocamdată, decizia vizează doar prezidenţialele, stabilindu-se ca Dan Barna să fie candidat la Preşedinţie, în tandem cu Dacian Cioloş, pentru postul de prim-ministru.

Decizia trebuie însă validată în forurile de conducere ale celor două formaţiuni, iar duminică ar urma să fie făcut anunţul oficial, ţntr-o conferinţă de presă comună a lui Barna şi Cioloş.

Potrivit unor surse citate de G4Media, nu a fost discutată şi împărţirea efectivă a locurilor pe liste nici la locale, nici la parlamentare, urmând ca acest lucru să fie făcut în proximitatea fiecărei runde de alegeri.

Liderul USR Dan Barna a fost desemnat sâmbătă, la Congres, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. În discursul care a precedat votul, el a declarat că în urmă cu 3 ani USR a pornit pe un drum care are ca punct final schimbarea modului de a face politică în România. ”Oricât de neverosimil este acest drum, după 3 ani putem spune că noi am reuşit ceva ce foarte puţini au crezut că se poate întâmpla. Am arătat că se poate, am arătat că oamenii obişnuiţi care nu au mai făcut niciodată politică pot crea un partid, pot intra în parlamentul unei ţări, că pot deveni vocea relevantă într-o ţară”, a spus Barna. El s-a declarat convins că USR-PLUS pot da preşedintele României. ”Ca viziune, suntem Star Trek-ul României”, a afirmat el, în aplauzele participanţilor.

În aceeaşi zi, preşedintele PLUS, Dacian Cioloş a anunţat că formaţiunea pe care o conduce îşi va desemna în două săptămâni, prin votul tuturor membrilor, atât candidatul la alegerile prezidenţiale, cât şi la Primăria Generală a Capitalei. Apoi, împreună cu USR, vor fi decişi candidaţii pentru funcţiile de preşedinte şi de prim-ministru, el declarându-se pregătit să îşi asume oricare dintre funcţii.

”Îmi voi depune candidatura pentru a fi desemnat la prezidenţiale (…) Până pe 20 iulie, cei care doresc să candideze pentru preşedinţia României şi pentru Primăria Bucureşti vor putea să îşi depună candidatura, să se înscrie, iar începând cu săptămâna viitoare, de pe 22 şi până pe 27 iulie, vom avea vot deschis, electronic, pentru toţi membrii de partid”, a declarat Dacian Cioloş.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.