Eurodeputatul Dacian Cioloş afirmă că, dacă va fi ales preşedinte al USR PLUS, va renunţa la calitatea de preşedinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, iar principalul său obiectiv va fi conducerea partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mi-e foarte clar că, dacă voi fi ales preşedintele partidului, nu pot să exercit amândouă poziţiile, şi de preşedinte al grupului Renew, şi de preşedinte al partidului. E vorba de responsabilităţi executive aici”, a declarat Dacian Cioloş duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.
Întrebat dacă va renunţa la calitatea de europarlamentar, Cioloş a răspuns:„ Nu mi-am pus problema asta, deocamdată consider că mandatul acela de europarlamentar simplu pot să-l realizez”. 
Cioloş a precizat că principalul său obiectiv va fi conducerea partidului, în cazul în care va fi ales în fruntea USR PLUS.
„Important e să depăşim ideea aceasta de tabere, să facem şi nişte modificări în statut, în urma cărora partidul să nu fie condus doar de o tabără majoritară, ci să dăm posibilitatea de exprimare şi de reprezentare, inclusiv în Birou Naţional, a mai multor tabere, pentru că avem nevoie de un partid puternic, avem nevoie de un partid mare care să poată să abordeze alegerile din 2024 de pe poziţia de maturitate, de soliditate, de claritate din punctul de vedere al viziunii şi de pe poziţia de partid unit”, a mai afirmat Cioloş, în aceeaşi emisiune.
Cioloş a precizat că dacă va pierde alegerile pentru preşedinţia partidului, va „contnua treaba” în partid, în Parlament şi în spaţiul public.
Votul electronic pentru alegerea preşedintelui USR PLUS este în defăţurare, ur,ând să se finalizeeze cu un Congres, în octombrie.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.