Preşedintele USR, Dacian Cioloş, susţine reducerea TVA la energie de la 19% la 5%, aşa cum partidul a propus încă de anul trecut, şi scoaterea certificatelor de emisii din facturi, susţinând că acestea au "un impact direct" asupra preţului plătit de consumatori. El critică deciziile luate de autorităţi, susţinând că au fost dispuse măsuri a căror implementare nu poate fi urmărită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astfel de măsuri sunt foarte clare, e foarte clar cum pot ele să fie aplicate, au un impact direct şi imediat asupra preţului pe care îl plăteşte consumatorul final, pe când măsurile care au fost adoptate atunci sunt complicate. Nu a fost clar încă de atunci cum vor fi ele aplicate, care sunt regulile şi iată că în momentul de faţă suntem în situaţia în care autoritatea a luat nişte decizii, dar nu pare să aibă pârghiile de a controla şi de a urmări felul în care aceste măsuri sunt implementate”, a declarat Dacian Cioloş, miercuri seară, la Digi 24. 
 
Cioloş a criticat faptul că Guvernul a aşteptat mai multe luni pentru a lua nişte măsuri precum reducerea TVA, măsuri despre care a spus că puteau fi luate încă din toamna anului trecut, atunci când au fost propuse de USR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.