Liderul USR, Dacian Cioloş, a afirmat că USR nu ar reveni în Guvern pentru a menţine o majoritate, ci pentru a face reforme, el constatând că PNL nu a "evoluat în felul de a vedea lucrurile". "La ce maturitate să te aştepţi când la prima ocazie şi prima slăbiciune în care nu s-au simţit confortabil probabil cu un anumit mod al nostru de a aborda lucrurile s-au întors la PSD", adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Realist vorbind, nu văd cum s-ar mai pune problema cu... Nu mi se pare că merge bine (coaliţia de guvernare – n.r.), dar nu mi se pare că PNL-ul a evoluat în felul de a vedea lucrurile. Noi dacă intrăm la guvernare nu o facem doar ca să salvăm o majoritate, de asta nici nu am rămas, intrăm la guvernare ca să modernizăm România, e nevoie de reforme. Oricâtă emoţie punctuală ar fi în societate, sau emoţie de moment, pentru că trecem prin momente dificile, nu putem ieşi structural din momentele astea dificile dacă nu facem nişte reforme”, a afirmat Dacian Cioloş, joi seară, la Europa FM.
 
Întrebat, în acest context, dacă crede că se va ajunge la alegeri anticipate în situaţia în coaliţia se rupe, preşedintele USR a răspuns: "opţiunea şi viziunea noastră e pe masă şi va fi tot mai clară în perioada următoare. Depinde de cum s-ar poziţiona PNL-ul şi care PNL, că acuma şi asta e întrebarea: care PNL, că acolo sunt mai multe bucăţi, mai multe viziuni”.
 
Cioloş a susţinut că nu aşteaptă nimic de la PNL, având în vedere declaraţiile liderilor liberali din campania electorală care susţineau că modernizarea României se poate face doar cu un PSD menţinut în opoziţie pe termen lung.
 
"La ce maturitate să te aştepţi când la prima ocazie şi prima slăbiciune în care nu s-au simţit confortabil probabil cu un anumit mod al nostru de a aborda lucrurile s-au întors la PSD şi vedem rezultatul că nu se pot înţelege nici măcar pe împărţirea posturilor şi a funcţiilor”, a adăugat Dacian Cioloş.
 
Cioloş a mărturisit că nu a crezut că Florin Cîţu "va rezista până în ultimul moment cu solicitarea lui să fie premier”.
 
"Mă tem că am fi depăşit o linie roşie, unde prezenţa noastră la guvernare nu ar fi făcut decât să cauţioneze un anumit comportament al PNL-ului care nu avea nimic de a face cu obiectivul nostru de a aplica un minim program de reforme”, a mai afirmat Cioloş despre situaţia în care USR ar fi rămas la guvernare alături de PNL şi UDMR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.