Fostul premier Dacian Cioloş îi cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru acţiuni premeditate împotriva intereselor României în cazul Roşia Montană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Îi cer demisia lui Marcel Ciolacu pentru acţiuni premeditate împotriva intereselor României. Declaraţiile lui în cazul Roşia Montană din ultimele luni au subminat şi pus în pericol statul român”, a scris Cioloş pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu şi miniştri ai Cabinetului său au făcut mai multe declaraţii pe tema despăgubirilor pe care România ar putea fi nevoită să le plătească companiei Gold Corporation în contextul procesului referitor la exploatarea minieră de la Roşia Montană.

În urma deciziei pronunţate vineri de  Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington, în procedura de arbitraj cu Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat din Munţii Apuseni, Romînia nu doar că nu trebuie să achite despăgubiri, ci are de primit bani de la Gabriel Resources.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.