Liderul USR Dacian Cioloş i-a solicitat premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Florin Roman deoarece se dovedeşte a fi „un impostor mărunt”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Îi cer domnului prim-ministru Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedeşte a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat. Felicitări ziariştilor de la Libertatea, care au descoperit că domnul Roman nu are nici licenţa trecută în CV la Universitatea „Babeş-Bolyai”, după ce au descoperit că nici vreo carte nu a scris şi a şi plagiat ordinar lucrarea de master”, a scris Dacian Cioloş, miercuri pe Facebook.
 
Acesta a adăugat că Florin Roman compromite funcţia de ministru al Cercetării, cu fiecare secundă cu cât este menţinut în acest post.
 
„Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl menţineţi în post, Florin Roman compromite iremediabil funcţia de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocraţie şi competenţă pentru orice tânăr care şi-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetăţean normal din această ţară care nu a fentat şcoala. Daţi-l afară!”, a conchis Cioloş. 
 
Premierul Nicolae Ciucă aşteaptă de la ministrul Florin Roman o clarificare privind acuzaţiile de plagiat şi ar putea lua o decizie în privinţa acestuia în funcţie de precizări, au transmis, marţi seară, surse guvernamentale.
 
Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat luni că USR îl cheamă în Parlament, la Ora Guvernului, pe ministrul Cercetării şi Digitalizării, Florin Roman, acuzat că şi-a plagiat lucrarea de masterat. 

„Să explice cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un ministru cu probleme de etică şi integritate academică”, a afirmat Moşteanu, care a precizat că şi şeful statului trebuia să aibă un punct de vedere pe acest subiect, când l-a numit ministru. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.