Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat, miercuri seară, că nu vede altă formulă de guvernare decât cu PNL şi UDMR în configuraţia actuală a Parlamentului, iar formaţiunea este dispusă să revină la masa negocierilor. Întrebat dacă este dispus să preia postul de premier, Cioloş a confirmat, dar a dat şi numele altor colegi care au suficientă experienţă. Cioloş susţine însă că nu numele premierului este adevărata problemă în acest moment, ci înţelegerea politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem dispuşi să participăm la o discuţie pentru a reforma această coaliţie, alături de PNL şi UDMR”, a afirmat, miercuri seară, la TVR 1, dacian Cioloş, precizând însă că se doreşte un premier care să conducă în numele coaliţiei, nu în numele partidului care-l propune.  

Întrebat dacă USR este dispus să dea un premier, Cioloş a afirmat: ”Dacă PNL ne spune că noi nu avem un prim-ministru pe care să-l punem pe masă, da, noi suntem dispuşi să facem propuneri”.  

Cioloş a precizat că poate fi vorba despre el, aşa cum a avansat Dan Barna, dar poate fi vorba şi despre Dan Barna, Cristian Ghinea sau Cătălin Drulă.  

”Oricare dintre noi poate să asume această responsabilitate”, a mai declarat preşedintele USR.  

”Noi am avut discuţii în partid legat de acest lucru – noi suntem dispuşi să facem o astfel de prounere, dar nu o facem în neant, pentru că noi altă formulă de guvernare decât cu PNL şi UDMR nu vedem în configuraţia actuală a Parlamentului”, a adăugat liderul USR, precizând că este ”nevoie de o discuţie prealabilă”.  

 ”Nu cred că problema este că nu vom găsi un al premier decât Florin Cîţu”, a mai spus Cioloş.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.