Preşedintele USR, Dacian Cioloş a anunţat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că s-a decis depunerea unei plângeri penale, la DNA, în privinţa exproprierilor de la Mogoşoaia, în urma agresiunii asupra unei consiliere USR, de către doi colegi de la PNL şi PMP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Colegii nostri au identificat deja fapte de abuz în serviciu, de fals şi uz de fals, de trafic de influenţă şi, pornind de la aceste elemente, vom pregăti şi vom depune o sesizare la DNA pentru ca acest caz, de la Mogosoaia, să fie cercetat şi să fie făcută lumina acolo. Vom cere autoritatilor publice sa clarifice situaţia de acolo”, a spus Cioloş.

Preşedintele USR a menţionat că vineri seara, a fost să îi sustină pe colegii din Consiliul Local şi a avut ocazia să discute cu mai mulţi cetăţeni din Mogoşoaia, ”foarte suparaţi şi furioşi pe felul în care Primaria a decis să facă acele exproprieri fără să ţină cont de protejarea dreptului la proprietate,  fără să informeze suficient şi fără să respecte legea”. 

Dacian Cioloş a anunţat că, totodată, colegii din Organizaţia USR Mogoşoaia au decis să lanseze strângerea de semnături pentru demiterea primarului Precup de acolo, care ”este vinovat de presiunile pentru adoptarea acestui proiect imobiliar şi care nu mai reprezintă, din punctul lor de vedere, interesele cetăţenilor de acolo din Mogoşoaia”.

”Cetăţenii Mogoşoaiei au dreptul la un primar care să le reprezinte interesele şi nu care să profite de resursele pe care le are comună pentru alte interese”, a spus Cioloş. 

Cioloş le-a mulţumit ”colegelor şi colegilor din partid pentru curajul de a-şi asumă mandatele de aleşi locali, indiferent de ce presupune asta, chiar în situaţii care pot să fie periculoase pentru integritatea lor fizică”. 
 
”Vreau să le mulţumesc şi celor care au luat atitudine împotriva violenţei şi agresiunii la care au fost supuse colegele noastre. Cred că este important să instituim tolorenta zero faţă de violenţă, faţă  de ameninţare, faţă de agresivitate pentru că oricum societatea românească se află, în momentul de faţă, într-un moment de tensiune după crizele prin care am trecut şi cu atât mai mult vedem şi partide extremiste, care profită de această agresivitate, violenţă şi tensiune şi surfează pe fricile, temerile oamenilor, aşa încât există riscul că această violenţă să fie amplificată şi asta nu e deloc sănătos pentru democraţie şi pentru felul în care ne dorim cu toţii să se facă politică în România”, a afirmat Cioloş. 
 
Preşedintele USR a menţionat că a văzut urmarea a ceea ce s-a întâmplat la Mogoşoaia şi demisii de onoare, dar apoi retragerea demisiilor respective de onoare.
 
”Sper că PNL şi PMP să fie foarte ferme în mesajele pe care vor să le transmită, nu nouă, ci alegătorilor că nu tolerează şi că împreună nu tolerăm niciun act de agresivitate şi de violenţă fizică sau verbală”, a transmis liderul USR. 
 

Consilierul PMP Mogoşoaia, Dinu Gheorghe a renunţat la demisia anunţată pe pagina de Facebook a partidului, în urma scandalului în care a fost implicat alături de un liberal.

Cei doi au fost implicaţi într-o altercaţie cu o consilieră de la USR, care i-a acuzat că au agresat-o, verbal şi fizic, joi seară, la o şedinţă. Consilierul PMP scrie în scrisoarea trimisă conducerii filialei că, în urma noilor filmări apărute în media, se observă clar că nu a agresat-o fizic şi verbal pe consiliera USR, ci el a fost agresat şi împis de aceasta.

Liderul PMP Cristian Diaconescu a declarat pentru News.ro că îşi menţine declaraţia privind sancţionarea consilierului, iar despre gestul acestuia trebuie să comunice preşedintele Comitetului Executiv Judeţean.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.