Preşedintele USR, Dacian Cioloş a declarat, luni, după întâlnirea cu Nicolae Ciucă, că i-a transmis premierului desemnat faptul că USR nu susţine un Guvern minoritar, de criză, al PNL. El a arătat că a fost întrebat ce condiţii ar pune pentru refacerea coaliţiei, liderul USR precizând că este nevoie de o refacere a protocolului, de aceeaşi structură a Guvernului şi de un plan de măsuri de reformă, pentru perioada următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Mandatul domnului Ciucă este de a construi un Guvern minoritar, i-am spus că USR nu poate susţine un astfel de Guvern. Ştiu că PNL are discuţii cu PSD, încă de ieri, probabil că PNL va veni cu o soluţie”, a spus Cioloş, după discuţiile cu Nicolae Ciucă.

”Sentimentul meu a fost că a fost o întâlnire mai mult de formă. Poziţia noastră este neschimbată, dacă asta ar fi fost soluţia, un Guvern minoritar cu un program de criză, putea fi decis de săptămâna trecută, un guvern minoritar, ceea ce am propus noi”, a spus Cioloş, arătând că nu e diferenţă mare între programul propus de USR şi cel al PNL.

Cioloş a arătat că i-a explicat lui Nicolae Ciucă că nu poate susţine un Guvern de criză, şi că soluţia este un guvern PNL-USR-UDMR, lucru pe care cei de la USR ”îl propun de câteva săptămâni”, el adăugând că toate măsurile propuse au nevoie de majoritate în Parlament. 

”Domnul Ciucă m-a întrebat în ce condiţii noi am discuta şi negocia o eventuală refacere a coaliţiei, i-am spus că pentru noi astfel de discuţii ar trebui să pornească de la un calendar de reforme asumat, atât pe partea de Guvern cât şi de Parlament, un al doilea element, un buget pe 2022, cu priorităţi”, a spus Cioloş, arătând că un alt element este un protocol de funcţionare a acoaliţiei clar, pentru a evita discuţiile din trecut care au dus la dezmembrarea acestei coaliţii, al patrulea element fiind o structură a guvernului, aceeaşi ca la începutul coaliţiei, în 2020. 

El a arătat că premierul desemnat i-a spus că va transmite conducerii PNL poziţia USR, dar că mandatul este să caute majoritate pentru un Guvern minoritar.

Întrebat despre o desemnare a lui Florin Cîţu din nou, Ciloş a spus că nu discută speculaţii. Ce s-ar întâmpla dacă domnul Ciucă nu reuşeşte să facă un Guvern, mingea este la preşedintele Klaus Iohannis.

”Nu s-a schimbat nimic, poziţia noastră este clară, vrem o soluţie de durată, nu să îi rezolvăm problemele lui Floirin Cîţu”, a spus Cioloş.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.