Copreşedintele USR PLUS, europrlamentarul Dacian Cioloş, anunţă că adiscutat cu ministrul francez de Interne despre şoferul roman de camion ucis într-o parcare, iar acesta a transmis că se aşteaptă ca agresorul sau agresorii să fie identificaţi în câteva zile. Cioloş anunţă că au fost luate deja câteva măsuri pentru siguranţa coridoarelor rutiere, dar se vor mai căuta şi alte soluţii pentru siguranţa şoferilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut, astăzi, o discuţie telefonică cu ministrul de Interne al Franţei, Gérald Darmanin, despre şoferul român de camion ucis într-o parcare din Franţa. Ministrul francez a ţinut în primul rând să transmită condoleanţe pentru tragedia compatriotului nostru şi a precizat că ancheta este în curs şi că, din datele pe care le are, se aşteaptă ca agresorul sau agresorii să fie identificaţi în câteva zile”, a scris, marţi, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Acesta a precizat că şoferii profesionişti care tranzitează Franţa sunt îngrijoraţi cu privire la securitatea lor.

”Domnul Darmanin m-a asigurat că jandarmeria franceză este mobilizată, mai ales în zona cea mai riscantă pe ruta migranţilor spre Marea Britanie, şi că au fost luate deja mai multe măsuri pentru protecţia şoferilor, precum securizarea mai bună a locurilor de odihnă şi însoţirea camioanelor de către jandarmerie în anumite cazuri cu risc. I-am sugerat să ia în considerare punerea la dispoziţia şoferilor a unui număr de urgenţă dedicat, tocmai pentru a putea să se acţioneze rapid, pentru că am avut sesizări că poliţia nu a luat în seamă toate apelurile acestor şoferi şi am stabilit că rămânem în contact pentru a vedea dacă lucrurile se ameliorează”, a mai transmis Cioloş.

Acesta a anunţat că delegaţia USR PLUS din Parlamentul European va continua să caute inclusiv soluţii legislative care să protejeze munca şoferilor profesionişti nu doar în Franţa, ci pe tot teritoriul UE.

”Aşteptăm eventualele sugestii şi posibile soluţii ale şoferilor sau asociaţiilor de transportatori pe adresa: dacian.ciolos@europarl.europa.eu”, a mai transmis Cioloş.

Un şofer român a fost ucis cu o sabie, într-o parcare din Franţa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.