Co-preşedintele Alianţei USR-PLUS Dacian Cioloş a anunţat că zilele următoare va fi încheiat procesul intern de stabilire a candidaţilor pentru alegerile parlamentare, iar listele vor fi făcute publice. Europarlamentarul Dragoş Tudorache susţine că Alianţa va prezenta alegătorilor şi programul de guvernare care va aduce "o viziune foarte concretă, foarte aplicată” pentru dezvoltarea României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Fondatorul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că membrii USR şi cei ai PLUS care vor candida pentru alegerile legislative din 6 decembrie vor candida pe liste comune. 
 
"Vor apărea împreună (pe liste – n.r.) pentru că noi tocmai am decis fuziunea USR PLUS în vară, însă din punct de vedere procedural până la finalizarea procesului juridic de fuziune noi trebuie să respectăm statutele celor două partide, aşa încât avem şi procese specifice fiecărui partid pentru selectarea candidaţilor şi avem şi un proces comun. Avem candidaturi depuse, colegii care şi-au depus candidaturile au făcut şi campanie internă, dar care a fost şi publică, trecem prin procesul intern de selecţie, în cursul săptămânii viitoare vom fi în măsură să finalizăm aceste liste şi ordinea pe liste care va fi rezultatul acestui proces”, a afirmat Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă la Braşov.
 
Acesta a precizat că liderii Alianţei au lăsat la latitudinea filialelor judeţene să decidă care sunt candidaţii cei mai buni.
 
"Listele la USR PLUS nu sunt decise de şefi partidelor, nu sunt candidaţii puşi cu mâna într-un birou, sunt rezultatul unui proces intern. (...) Vom face un filtru să ne asigurăm că toţi candidaţii respectă criteriile de integritate prevăzute de statutele celor două partide”, a adăugat Cioloş. 
 
La rândul său, europarlamentarul Renew Europe Dragoş Tudorache a precizat că în zilele următoare USR PLUS va propune alegătorilor "un program de guvernare care va aduce viziunea despre dezvoltarea României, foarte concretă, foarte aplicată”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.