Curtea de Apel Bucureşti a suspendat trei hotărâri emise de Consiliul Local Mogoşoaia pentru proiectul imobiliar „Sectorul Zero”, până la soluţionarea cererii de anulare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dumitru Dobrev, avocat fondator al SCA Dobrinescu Dobrev, şi avocat Oana Toader, reprezentând consilieri locali din localitatea Mogoşoaia, au solicitat instanţei suspendarea Hotărârilor de Consiliu Local 59, 60 şi 61 din 02.07.2021 privind preluarea de către primărie cu titlu gratuit a 39% din terenurile deţinute de cetăţeni în Sectorul 0 şi schimbarea poziţiei şi formei proprietăţilor, se arată într-un comunicat. 

În urma deciziei definitive a CAB din 03. 03. 2022, Primăria Mogoşoaia nu mai are bază legală nici pentru a prelua cu titlu gratuit 39% din terenurile deţinute de cetăţeni în ”Sectorul ZERO” şi a schimba locaţia şi geometria proprietăţilor şi nici pentru a expropria terenurile celor care nu au vrut să participe la procesul de restructurare/relocare a proprietăţilor.

Proiectul imobiliar ”Sectorul ZERO” este paralizat prin suspendarea obţinută azi şi prin cea din dosarul  596/3/2022 (HCL Comuna Mogoşoaia nr. 110/26.11.2021, nr. 115/14.12.2021 şi nr. 116/14.12.2021) până la judecarea cererilor de anulare.

„Proiectul imobiliar „Sectorul Zero” s-a bazat pe o serie de încălcări flagrante ale Codului Administrativ cum af fi lipsa unei documentaţii de urbanism de tip PUZ, deşi tot Sectorul Zero e extravilan agricol. În plus, s-a încălcat art. 139 alin 2 din Codul Administrativ referitor majoritatea calificată de două treimi din cei 15 consilieri locali – celebra teoremă a lui Precup”, a declarat avocatul Dumitru Dobrev.

USR a anunţat, pe 21 februarie, că instanţa a decis să suspende hotărârile care vizau exproprierile pentru „tunul imobiliar din Mogoşoaia”.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.