Curtea Constituţională a României a stabilit, joi, termenul până la care părţile trebuie să trimită puncte de vedere, în sesizarea depusă de Anca Dragu. Preşedintele senatului şi premierul trebuie să-şi exprime părerile, fundamentate juridic, până în 29 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Referitor la cererea preşedintelui Senatului de soluţionare a conflictului dintre Guvern şi prim-ministru, pe de o parte, şi Parlamentul, pe de altă parte, s-a stabilit ca până la 29 septembrie părţile să îşi exprime punctul de vedere”, a transmis, joi, CCR. 

Termenul pentru sedinţa de judecata se stabileşte ulterior. 

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a sesizat Curtea Constituţională cu privire la existenţa asupra unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvern şi premier, pe de o parte, şi Parlament, de pe de altă parte, generat de refuzul lui Florin Cîţu de a veni în Parlament pentru un vot de încredere, având în vedere schimbarea compoziţiei politice a Executivului, după demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, şi demisia miniştrilor USR PLUS. 

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, că este ”cel puţin ilar” demersul preşedintelui Senatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.