Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi că fostul lider al USR Bucureşti Roxana Wring, fost consilier general, a fost colaborator al Securităţii. La rândul său, Roxana Wring anunţă că va contesta decizia şi reia afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu Securitatea ca poliţie politică, iar dosarul său de urmărire este mai gros decât cel de colaborare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Admite cererea de chemare în judecată. Constată calitatea pârâtei de colaborator al Securităţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti”, a decis marţi Curtea de Apel Bucureşti.

”Voi contesta decizia de astăzi a Curţii de Apel Bucureşti. Deocamdată, nici eu nu am mai multe informaţii decât cele pe care le are şi presa (care a aflat de decizie înainte ca ea să fie publicată pe portalul instanţei). Aşa cum am mai spus, nu consider că am colaborat cu securitatea ca poliţie politică. Imediat după facultate, am lucrat la ONT şi am semnat hârtii – în faţa superiorilor ierarhici – despre care consideram la vremea respectivă că fac parte din fişa postului. Nu am făcut rău nimănui, nu am pactizat cu sistemul, nu am fost o unealtă a lui. De altfel, sistemul este cel care m-a hărţuit şi pe mine şi pe familia mea ani buni înainte şi după angajarea la ONT. Am un dosar de urmărire cu mult mai voluminos decât cel de colaborare”, a scris Roxana wring pe Facebook.

Ea precizează că nu este o eroină şi nu a luptat cu regimul, ţnsă nu a fost în niciun caz ”un pion al angrenajului opresiv dezvoltat de regimul comunist”

În urmă cu exact opt luni Colegiul CNSAS anunţa că a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană”, Roxana Wring confirmând pe Facebook că ea este cea vizată şi că a aflat neoficiale despre demersul CNSAS.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.