Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a declarat că UDMR nu este semnatar al protocolului privind rotativa premierilor, chestionat dacă partidul ar ieşi de la guvernare, în contextul în care PNL şi-ar dori un minister deţinut de către Uniune. El a adăugat că UDMR nu doreşte să iasă de la guvernare şi nu au fost discuţii punctuale despre anumite ministere, însă ceea ce este important este ce va fi discutat şi stabilit la nivelul conducerii coaliţiei de guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„UDMR nu are niciun motiv să iasă de la guvernare. Punctul de vedere al UDMR este acela că noi dorim să continuăm împreună această coaliţie. Nu s-a discutat punctual ceea ce apare pe surse sau nesurse, sigur sunt importante, dar eu cred că cel mai important este ceea ce se discută la nivelul conducerii coaliţiei. Pe de altă parte, după cum ştiţi, UDMR nu este semnatar al protocolului cu privire la această rotativă, respectiv cu schimbarea anumitor ministere. Protocolul a fost semnat de către PSD şi PNL. UDMR nu este parte”, a afirmat Cseke Attila, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, întrebat dacă este dispus UDMR să cedeze vreun minister către PNL, la rotativă şi, în caz contrar, dacă este dispus să iasă de la guvernare UDMR, într-un astfel de scenariu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.