Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat că cel mai important lucru este menţinerea capacităţii unităţilor sanitare de gestionare a pandemiei, susţinând ca doreşte să menţină decizia ca spitalele să aibă fluxuri mixte COVID şi non-COVID. De asemenea, Cseke Attila s-a referit şi la începerea anului şcolar, precizând că scopul autorităţilor este de a asigura menţinerea prezenţei fizice a elevilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Sunt câteva chestiuni care ne preocupă şi care au fost pregătite, în primul rând, cel mai important lucru, menţinerea capacităţii instituţionale a unităţilor sanitare de gestionare a pandemiei, a valului 4. S-a pregătit această decizie, pe care categoric o susţinem, în sensul menţinerii deschise a spitalelor cu fluxuri mixte COVID şi non-COVID şi acesta este unul din cele mai importante deziderate, acela de a asigura această capacitate instituţională”, a declarat joi, Cseke Attila. 
El a mai anunţat că autorităţile doresc să asigure menţinerea prezenţei fizice a elevilor. 
“Pe de altă parte suntem la începutul anului şcolar şi aici categoric o să am discuţii chiar astăzi cu domnul ministru al Educaţiei pentru că aici şi ordinul este comun, dar şi reglementările sunt comune. Scopul nostru este acela de a asigura menţinerea prezenţei fizice a elevilor, sigur, în anumite condiţii. Începe campania de vaccinare în unităţile de învăţământ în 13 septembrie şi apoi în învăţământul universitar. Îndemn atât părinţii, evident, părinţii pentru copii, fiind vorba de un consimţământ al părintelui obligatoriu pentru vaccinarea copiilor, dar şi cadrele din aceste unităţi de învăţământ să se vaccineze. Vaccinul este sigur, este singura metodă de a ne apăra de această pandemie”, a explicat ministrul interimar al Sănătăţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.