Deputatul PNL Cristina Trăilă, candidată la funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei Liberale (OFL), a declarat duminică, la Congres, că între bărbat şi femeie trebuie să fie un parteneriat, iar dacă în Parlamentul României ar fi fost mai multe femei, acesta ar fi arătat altfel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”OFL nu poate fi o anexă a PNL, iar între femeie şi bărbat trebuie să existe un parteneriat, aşa cum există în viaţa de zi cu zi. Acest parneriat trebuie să se regăsească şi în politică. Plecăm de la o realitate, şi de aceea am spus că politica se schimbă. Realitatea noastră de astăzi este că în societate avem 53% femei şi 47% domni, iar acest raţionament trebuie să se regăsească şi în politică, la nivel de reprezentare. Familia şi Biserica sunt două noţiuni fundamentale. Să nu uităm că noi am susţinut Coaliţia pentru Familie şi, dacă într-o familie există un bărbat şi o femeie, şi în polititcă trebuie să existe şi bărbaţi, şi femei. Astăzi suntem în Parlamentul României 20% femei şi poate că, dacă reprezentarea era una reală, Parlamentul nu arăta cum arată astăzi”, a spus Cristina Tărilă în discursul susţinut la Congresul Femeilor Liberale.

De asemenea, deputatul a spus că României îi lipseşte încrederea, motiv pentru care a ales să candideze la preşedinţia OFL.

“Nu e vorba de mine, nu e vorba de echipă, nu e vorba de OFL, e vorba de toate doamnele care astăzi fac echipă în această organizaţie. Dacă eu stau astăzi în faţa dumneavoastră, stau dintr-un singur motiv: încrederea. (...) Ceea ce ne lipseşte nouă astăzi în societatea românească este încrederea în oameni”, a spus aceasta.

Cristina Trăilă a amintit şi de crima şi tentiva de omor de la metroul bucureştean, care au artătat “o societate disfuncţională”, în care încrederea oamenilor a dispărut.

“Zilele trecute a fost un eveniment tragic, care a zguduit o Românie – două femei şi o tragedie. Acele două femei sunt consecinţa unei societăţi disfuncţionale, a unei societăţi în care încrederea în oameni a dispărut, în care abuzurile sunt la ordinea zilei, iar violenţa domestică e acolo. Am adoptat rezoluţia pe care organizaţa de femei a Partidului Popular European a dat-o în 11 decembrie a.c., împotriva violenţei domestice, dar nu este suficient”, a spus Trăilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.