Deputata USR PLUS Cristina Prună a precizat că unii se temeau că „vom da” gazele româneşti în Ungaria, însă sunt şanse mari ca România să ajungă în situaţia să ia gaze naturale de la unguri pentru a putea asigura consumul intern. „Dacă Ministerul Energiei nu depune toate eforturile în această toamnă pentru a debloca exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, securitatea energetică a României va depinde, pe fondul scăderii producţiei interne, în mare măsură, de importurile de gaze ruseşti”, a adăugat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Se temeau unii că «vom da» gazele româneşti în Ungaria, dar iată că, de fapt, sunt şanse mari să ajungem în situaţia în care vom lua noi gaze de la vecinii unguri ca să putem să ne asigurăm consumul intern. Securitatea energetică a Ungariei va depinde în următorii 15 ani de importurile de gaze naturale ruseşti. La prima vedere, acest lucru nu pare relevant pentru noi. Dar, în realitate contează foarte mult. Dacă Ministerul Energiei nu depune toate eforturile în această toamnă pentru a debloca exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, securitatea energetică a României va depinde, pe fondul scăderii producţiei interne, în mare măsură, de importurile de gaze ruseşti. Importuri pe care le vom aduce în mare măsură, din Ungaria. Dacă nu ne trezim mai repede la realitate, vom ajunge o ţară de periferie cu resurse neexploatate şi cu un sistem energetic decrepit, subvenţionat şi cu o piaţă disfuncţională, aşa cum vedem zilele acestea”, a scris Cristina Prună, luni pe Facebook.

Ungaria a convenit cu Rusia toate condiţiile pentru un nou acord de aprovizionare cu gaze pe termen lung, care va intra în vigoare de la 1 octombrie 2021, a anunţat luni ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, potrivit Reuters.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.