Deputata USR PLUS Cristina Prună a precizat că legea consumatorului de energie vulnerabil este o urgenţă şi va depune toate eforturile pentru ca ea să fie discutată în prima şedinţa a comisiei de industrii a Camerei. „Important este că acum legea a ajuns la Camera Deputaţilor şi va trebui aplicată începând cu această iarnă, nu din 2022”, a mai spus vicepreşedinţa Comisiei pentru industrii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Legea consumatorului de energie vulnerabil este o urgenţă şi voi depune toate eforturile pentru ca ea să fie discutată în prima şedinţa a comisiei de industrii. Este o nevoie presantă şi am spus-o încă de anul trecut, când a fost făcută prima liberalizare a pieţei gazelor naturale, adică la 1 iulie 2020. Am avut multiple discuţii cu Ministerul Energiei la acea vreme în care am spus că legea consumatorului vulnerabil trebuie adoptată în tandem cu liberalizarea. Am spus-o şi public de nenumărate ori. Guvernul de la vremea respectivă a decis că va veni cu o metodă de aplicare abia la finalul lui 2020. Nu s-a întâmplat”, a scris Cristina Prună, marţi pe Facebook.
 
Ea a adăugat că nu e suficient ca acest act normativ să fie aplicat din această iarnă şi nu din 2022, atâta timp cât sunt companii de stat care nu sunt capabile să termine la timp proiecte de infrastructură energetică.
 
„Legea a venit într-un final de la Ministerul Muncii la începutul acestui an. Au urmat dezbaterile din Senat, unde chiar guvernul a cerut ca această lege să se aplice din toamna lui 2022. Important este că acum legea a ajuns la Camera Deputaţilor şi va trebui aplicată începând cu această iarnă, nu din 2022. Dar legea consumatorului vulnerabil nu este suficientă. Dacă avem companii de stat care nu sunt în stare să taie facturi sau să termine la timp proiecte de infrastructură energetică, poate ar trebui să existe nişte exigenţe mai mari, nu doar să vedem oameni numiţi politic în aceste companii, aşa cum bine spune premierul Cîţu”, a conchis deputata USR PLUS.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.