Vicepreşedinta Camerei Deputaţilor Cristina Prună (USR-PLUS) a sesizat Biroul permanent cu privire la „limbajul injurios şi jignitor” al deputatului PSD Adrian Solomon în şedinţa de plen de marţi. Ea a cerut să fie luate acţiunile regulamentare necesare pentru constatarea şi sancţionarea abaterilor disciplinare ale social-democratului. Biroul permanent a decis miercuri să transmită solicitarea Comisiei juridice care are termen două săptămâni să ia o decizie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pe data de 13.04.2021, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, în timp ce conduceam lucrările acestei şedinţe, domnul Solomon mi-a adresat expresia «cel mai prost... (pauză) cel mai prost preşedinte de şedinţă», ca urmare a atenţionării sale, atenţionare absolut regulamentară, asupra respectării normelor regulamentare de înscriere la cuvânt şi de acordare a cuvântului. Deşi pare că aceste jigniri sunt suficiente pentru a atrage dezaprobarea publică, fiind deopotrivă de natură a prejudicia solemnitatea instituţiei Parlamentului şi a onoarei deputaţilor, doresc să aduc în atenţia dumneavoastră că domnul Solomon a înţeles să continue comportamentul injurios, repetând expresia «cel mai prost... preşedinte de şedinţă»”, potrivit sesizării Cristinei Prună adresată Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Deputata USR-PLUS precizează că a avut loc o încălcare sancţionabilă a eticii şi deotologiei parlamentare.

„Apreciez că a avut loc o încălcare sancţionabilă a eticii şi deontologiei parlamentare, reglementată în dispoziţiile legale anterior menţionate şi consider că este imperios necesară sancţionarea deputatului Solomon Adrian. Este evident că lipsa unei sancţiuni va avea un efect încurajator pentru reiterarea unui astfel de comportament jignitor şi nedemn, motiv pentru care vă înaintez spre soluţionare prezenta sesizare”, a conchis Prună.

Adrian Solomon a afirmat în plenul de marţi al Camerei că Cristina Prună este „cel mai slab preşedine de şedinţă” şi că a întrecut-o pe Roberta Anastase.

"Sunt conştient de ceea ce spun. Bun, nu sunteţi cel mai prost preşedinte de şedinţă, sunteţi cea mai slabă preşedintă de şedinţă, pregătită. Cea mai slab pregătită", a spus deputatul PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.