Decanul Facultăţii de Ştiinte Politice de la Universitatea Bucureşti, Cristian Preda, a declarat la Prima Tv, că în ultimii 30 de ani s-au căutat mai mult diplome decât învăţătură şi că nu se mai recomandă lectura intensă, ci strategii de obţinere de certificate şi diplome. El afirmă că am ajuns în situaţia în care rectori devin miniştri şi au mari dificultăţi de a rosti corect cuvinte din limba maternă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În ultimii 30 de ani, s-au căutat mai mult diplome decat învăţătură. Nu se mai recomandă lectura intensă, se recomandă strategii de obţinere de certificate şi diplome. Profesorii nu mai îndrăznesc să le spună copiilor că trebuie să se pună cu burta pe carte, îi învaţă doar cum să ia examenele, cum să fure din manualele pregătite pentru a fi recitate”, a declarat Cristian Preda, duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima Tv. 
El consideră că şcoala românească nu mai este una care să educe din punctul de vedere al disciplinei intelectuale sau al disciplinei muncii. 
“Şcoala românească nu mai este o şcoală care să educe din punctul de vedere al disciplinei intelectuale, nu te mai educă nici din perspectiva disciplinei muncii şi atunci rămâne aşa un soi de pariu pierdut de toată lumea. Ştiu foarte bine că există excepţii, că există profesori dedicaţi, elevi care fac contrariul celor spuse la ore, din păcate sunt excepţii. Şi ceea ce ne interesează este comportamentul sistemului. Ori sistemul merge masiv în această direcţie. Ne trebuie patalamale, ne trebuie hârtii care nu au acoperire”, a explicat decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice. 
El a afirmat că am ajuns în situaţia în care rectori ajung miniştri şi au dificultăţi în a se exprima. 
“Din păcate, am ajuns în situaţia în care rectori devin miniştri şi au mari dificultăţi de a rosti corect cuvinte din limba maternă. Mă doare capul. Pentru că e totuşi un lucru care sare în ochii tuturor nu e ceva care să fie greu de detectat”, a mai afirmat Cristian Preda.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.