Fostul europarlamentar Criastian Preda şi-a anunţat marţi, pe Faceboo, demisia din PLUS, partidul condus de Dacian Cioloş, motivul fiind acela că a fost ales decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Constrângeri de natură profesională mă împiedică să mai fiu membru al unui partid. Am fost ales decan al Fsp UB şi mi s-a reproşat că sunt afiliat la Plus. Reproşul e îndreptăţit. Deşi nu am folosit niciodată o retorică de partid la vreun curs sau seminar şi nici nu am impus o logică partizană administrării facultăţii, strict formal vorbind, nu pot să mă aflu în fruntea unei instituţii de educaţie şi - simultan - să fiu parte a unei organizaţii care-şi propune să ia puterea. Cu atât mai puţin atunci când instituţia respectivă e o facultate de ştiinţe politice. Am părăsit, de aceea, partidul condus de Dacian Cioloş”. a scris Preda pe Facebook.

La sfârşitul lui ianuarie 2019, Cristian Preda, la acel moment, europarlamentar, anunţa că, la invitaţia lui Dacian Cioloş, a aderat la PLUS şi preciza că nu va candida la alegerile europene.

„La invitaţia lui Dacian Cioloş, am aderat la PLUS. Aşa cum am anunţat în urmă cu patru luni, nu candidez la europene. Voi sprijini candidaţii PLUS la alegerile din 26 mai şi îi invit pe toţi cei care au încredere în mine să facă acelaşi lucru“, a anunţat Preda pe contul său de Facebook.

El precizează că, prin afilierea sa, PLUS capătă statut de partid parlamentar şi va avea, în consecinţă, delegaţi în toate secţiile de vot, putând astfel securiza opţiunile exprimate în favoarea listei sale.

„După alegerile pentru PE, folosind experienţa europeană acumulată, voi acţiona în cadrul PLUS pentru ca instituţiile rezultate din viitoarele alegeri - preşedinţia, autorităţile locale, noua majoritate parlamentară - să lucreze în interesul general, nu în interes propriu“, mai afirma Cristian Preda.

Cristian Preda a fost consilier de stat al preşedintelui Emil Constantinescu, secretar de stat în MAE, apoi consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu. În 2009, a intrat în  PDL şi a candidat la alegerile europarlamentare, devenind eurodeputat, pentru un mandat de 5 ani. În 2014 a intrat în PMP şi a fost ales eurodeputat din partea acestui partid, fiind exclus din PMP câteva luni mai târziu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.