Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat la Consiliul de Onoare al ordinului Steaua României, fiind acuzat de neglijarea interesului naţional şi defăimare, în urma criticilor aduse în Parlamentul European guvernelor Grindeanu şi Tudose, el spunând că "prigoana a început" şi că trebuie să răspundă unui denunţ ”care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu şi Tudose, sunt chemat în faţa Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunţ care reia acuzaţiile PSD-ALDE de defăimare a ţării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Şerban Brădişteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu şi generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul preşedinte al Academiei, Ionel Haiduc", a scris europarlamentarul Cristian Preda, miercuri, pe Facebook

El spune că "judecata" este programată pe 28 martie, la Cotroceni.

"Mă voi apăra. Nu mă intimidează coaliţia corupţilor. Dincolo de cazul meu, e în joc un principiu: România liberă şi europeană trebuie protejată. Sunt convins că am de partea mea nu o formaţiune politică, ci cetăţenii oneşti ai acestei ţări. Pentru ei lupt. Vom învinge!", a mai scris Preda.

Europarlamentarul a declarat, la Digi FM, că ştie cine l-a denunţat, dar că preferă să furnizeze această informaţie "atunci când se va produce judecata", el precizând că nu este o persoană cunoscută.

El spune că acuzaţiile care i se aduc sunt neglijarea interesului naţional şi defăimare, "ceea ce spun membrii delegaţiei PSD din Parlamentul European şi, pe urmele lor, actualul premier, preşedintele partidului, Dragnea, preşedintele partidului-satelit ALDE, Tăriceanu.

"A critica Guvernul înseamnă a defăima ţara, în condiţiile în care am criticat două guverne pe care chiar aceşti domni le-au destituit fără niciun fel de argumente. E vorba de guvernele Grindeanu şi Tudose. Am adus argumente prezentate în mod raţional în Parlament, aşa cum au făcut-o şi alţii. Am prezentat fapte şi pentru asta se pare că trebuie să plăteşti acum. Când spui adevărul trebuie să iei o măciucă în cap”, a mai spus Cristian Preda.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seară, la România TV, că a vorbit cu mai mulţi colegi pentru a lucra la o lege care "să dea posibilitatea statului român să sancţioneze defăimarea”. El a spus că oameni ca Monica Macovei şi alţi europarlamentari care "mint şi defăimează despre propria ţară" aduc deservicii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.