Analistul politic Cristian Pîrvulescu a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că bugetul pe 2023 este realist dintr-un motiv simplu, şi anume că PSD ar urma să preia guvernarea şi vor face în anii preelectorali tot efortul să consume cât mai mulţi bani şi să mulţumească cât mai mulţi primari, pentru că viitorul celor trei partide care se află la guverare acum stă în capacitatea de mobilizare a primarilor lor la aceste alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că bugetul este realist dintr-un motiv simplu, PSD ar urma să preia guvernarea şi atunci au nevoie de un buget realist pe care să îl poată realiza. Poate nu vor reuşi să consume toate investiţiile, dar vor face în anii preelectorali tot efortul să consume cât mai mulţi bani şi să mulţumească cât mai mulţi primari, pentru că viitorul celor trei partide care se află la guverare acum stă în capacitatea de mobilizare a primarilor”, a comentat Pîrvulescu. 

El a precizat că este vorba de partide realiste şi cele două partide anti sistem care sunt în afara arcului guvernamental, USR şi respectiv AUR vor avea probleme serioase la alegeriile viitoare, pentru că nu au primari şi nu vor avea fonduri să îi mulţumească pe cei care vor să adere. Pîrvulescu a menţionat că USR a început să piardă în favoarea PNL. 

În privinţa bugetului educaţiei, politologul s-a întrebat retoric cum poate fi România educate să poată fi pusă în aplicare cu un buget precum cel alocat în proiecţia pe 2023, de 3,4%.

”Haideţi să fim rezonabili, probabil că 6% în condiţii geopolitice, cu război la graniţă, este imposibil dar dacă nu vom investi în educaţie vom suporta consecinele pe termen mediu şi lung, şi o vom vedea în calitatea educaţiei celor care vor deveni adulţi în 20 de ani”, a mai spus Pîrvulescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.