Politologul Cristian Pârvulescu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre vizita soţiei preşedintelui SUA, Joe Biden, în România, că a fost organizată de instituţia Primei Doamne, care în sistemul instituţional românesc nu există, dar care la americani beneficiază de un birou şi de un suport logistic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu avem instituţia Primei Doamne pentru că nu există în sistemul instituţional românesc. În sistemul instituţional american ea există, beneficiază de un birou, de un suport logistic. Vizita respectivă nu a fost vizita personală a soţiei preşedintelui american, ci a fost o vizită oficială, organizată de Biroul Primei Doamne”, a spus Pârvulescu. 

El a precizat că, spre deosebire de Statele Unite, ”Carmen Iohannis este soţia preşedintelui, care îl însoţeşte dar care nu este o persoană publică şi căreia trebuie să i se respecte viaţa privată”. 

Pîrvulescu a afirmat că vizita lui Jill Biden a avut loc de Ziua Mamei pentru că aceasta ”a folosit ocazia pentru a îndeplini o acţiune pe care o urmăreşte de zeci de ani, de când s-a căsătorit cu Joe Biden, şi anume susţinerea familiilor militarilor aflaţi în teatrele de operaţii”. 

”Este într-o acţiune politică pe care o face de multă vreme, sunt căsătoriţi din 1981 şi de atunci, pentru că aşa este în SUA, îl însoţeşte permanent şi îl sprijină pe Joe Biden. Este o politiciană profesionistă, care ştie să comunice”, a mai arătat politologul. 

Cristian Pârvulescu s-a referit şi la soţia preşedintelui Volodimir Zelenski, Olena Zelenski. Analistul a afirmat că ”a i se cere soţiei preşedintelui Ucrainei  să fie prezentă în condiţii de război, şi să îşi pună viaţa în primejdie, i se pare o ipocrizie extraordinară”. 

Jill Biden s-a aflat vineri şi sâmbătă în România. Prima Doamnă a Americii i-a vizitat pe soldaţii americani de la baza Kogălniceanu, în prima zi. 

A doua zi, Carmen Iohannis şi Jill Biden au vizitat sâmbâtă o şcoală din Bucureşti, unde s-au întâlnit cu mai mulţi copii refugiaţi ucraineni şi cu mamelor acestora.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.