Fostul ministrul USR al Fondurilor Europene Cristian Ghinea afirmă, luni, că PSD îl va propune pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională pe Bogdan Licu, în timp ce USR îl susţine pe Cristi Dănileţ. ”Licu a plagiat. Din Danileţ”, afirmă Cristian Ghinea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”USR îl propune pe Cristi Danileţ la CCR. PSD, aripa servicii, îl va propune pe Bogdan Licu. Faza haioasă e că Licu a plagiat. Din Danileţ. Nu e glumă”, a scris, luni, pe Facebook, Cristian Ghinea.  

Preşedintele USR Cătălin Drulă a reafirmat, dumnică, la emisiunea Insider Politic difuzată la Prima TV, susţinerea USR pentru fostul judecător Cristi Dănileţ pentru un post de judecător la Curtea Constituţională. 

El a comentat şi informaţiile conform cărora procurorul Bogdan Licu ar fi susţinut de coaliţia de Guvernare pentru un mandat de judecător constituţional.  

”Cred că e bine ca oamenii să vadă că noi l-am propus pe Dănileţ şi de cealaltă parte este Bogdan Licu. E clar cam unde merg în zona de Curte Constituţională care să nu deranjeze mediul politic. Mă bazez pe anumite performanţe anterioare ale dumnealui”, a declarat Drulă. 

Trei posturi vor deveni vacante în acest an, urmând a-şi încheia mandatele preşedintele CCR, Valer Dorneanu (numit de Camera Deputaţilor), şi judecătorii Mona Pivniceru (numătă de Senat) şi Daniel Morar (numit de preşedinte). 

Bogdan Dimitrie Licu, a obţinut, în noiembrie 2021, la Înalta Curte de Casaţie Justiţie, revocarea titlului de doctor, instanţa obligând Ministerul Educaţiei Naţionale să emită un ordinul prin care să ia act de renunţarea de către Licu la aces titlu ştiinţific. 

În august 2015, jurnalista Emilia Şercan dezvăluia că Bogdan Licu şi-a plagiat teza de doctorat, coordonatorul lucrării sale fiind Gabriel Oprea. Bogdan Licu şi-a susţinut teza de doctorat în anul 2011, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”, instituţie aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.