Deputatul USR Cristian Ghinea critică ”atitudinea stupidă” a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, de a participa la dezvelirea statuii lui Karl Marx în oraşul german Trier, apreciind că gestul preşedintelui CE reprezintă ”o gafă de proporţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O atitudine stupidă a Preşedintelui Comisiei Europene, care participă la glorificarea celui care a pus bazele uneia dintre cele două ideologii criminale ale secolului trecut. Dictatura proletariatului, rolul conducător al sectei numite «partid», exterminarea oponenţilor - toate sunt de la Marx, ceea ce face marxismul o ideologie criminală în sine. În Vest să îi aduci omagii denotă ignoranţă. În Est avem dreptul la memorie şi la respect faţă de suferinţe”, screi Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook.

El subliniază că Juncker este preşedinte pentru toată Uniunea Europeană.

”Reprezint cel mai pro-european partid din Parlamentul României şi pot afirma că e un moment ruşinos pentru UE. Mă aştept ca europarlamentarii români să protesteze. O gafă de proporţii”, mai afirmă deputatul USR.

O statuie uriaşă din bronz a lui Karl Marx, cu o înălţime de 4,5 metri, a fost dezvelită, sâmbătă, în oraşul german Trier, care a acceptat această lucrare de artă de la un renumit sculptor chinez, după mai mulţi ani în care au avut loc dezbateri pe ideea că acest gest ar demonstra acceptarea abuzurilor ale drepturilor omului ce se petrec în China. Dezvelirea acestei statui şi alte evenimente pentru comemorarea filosoful la împlinirea a două secole de la naşterea acestuia au iscat controverse, scrie bbc.com.

Vorbind în Trier vineri, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a spus că în prezent Marx „este blamat pentru lucruri de care nu este responsabil şi pe care nu el le-a cauzat prin ceea ce a scris”. „Acestea au fost cauzate de persoanele care au reinterpretat ceea ce a scris el, relevând chiar opusul ideilor sale”, a explicat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.