Prim-vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, propune un audit independent al sistemului sanitar din România şi crede că nu trebuie evitat un sprijin internaţional din acest punct vedere, precizând că în cadrul auditului profesionişti români şi străini să spună la ce nivel se află sistemul sanitar din ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristian Diaconescu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că probabil  clasa politică ar trebui să îşi ceară scuze pentru modul cum a gestionat sistemul sanitar.

“Reforma sistemului sanitar în mod necesar este un domeniu care de foarte mult timp ar fi trebuit să fie abordat altfel. Probabil clasa politică ar trebui să îşi ceară scuze cu umilinţă pentru modul în care s-a făcut că gestionează elemente fundamentale din acest sistem. Este în egală măsură important să discutăm despre chestiuni de organizare, de achiziţii, de numire, medicii îşi fac datoria, personalul medical în egală măsură, trebuie să le mulţumim cu tot respectul pentru dedicaţia şi profesionalismul lor”, a afirmat Cristian Diaconescu.

El propune realizarea unui audit independent al sistemului sanitar din România.

“O reformă a sistemului sanitar este un proces lung, prespune nu numai voinţă politică dar şi un anume tip de investiţie. Din acest punct de vedere, astăzi, într-un moment de criză trebuie adoptate măsuri şi luate decizii care să se aplice foarte rapid: un audit independent al sistemului sanitar din România. Nu trebuie să evităm inclusiv sprijin internaţional din acest punct de vedere. Am ajuns la un nivel de neîncredere atât de mare încât avem senzaţia că Parchetul şi Justiţia sunt instituţiile care ar trebui să găsească răspunsuri în legătură cu ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar. Nu aşa este normal. Audit independent, profesionişti români, profesionişti din alte ţări, capabili să ne spună unde stăm”, a mai afirmat prim-vicepreşedintele PMP.

Diaconescu crede că ar trebui realizată o listă cu managerii unităţilor spitaliceşti care au peste 400 de paturi pentru a se vedea cum au ajuns în posturile respective, cum şi-au îndeplinit activitatea şi ce anume îi califică să ocupe această poziţie în perioadă de pandemie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.