Preşedintele PMP, fostul ministru Cristian Diaconescu, este sceptic în ceea ce priveşte deţinerea, prin rotaţie, a funcţiei de prim-ministru de către PNL şi PSD în viitoarea coaliţie de guvernare. El nu crede că „nivelul de înţelegere politică este atât de mare în partidele din România încât să intre într-un astfel de mecanism”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am mari rezerve în legătură cu această rotativă. Pare un fel de cosmetizare a unei înţelegeri silite ce încearcă să se ofere mai ales activului de partid, ca şi o variantă. (...) Nu ştiu să funcţioneze undeva în lume. E drept, nici nu am un precedent să vă spun. M-au întrebat studenţii la Universitatea americană cum într-o ţară în care cei aflaţi într-o coaliţie îşi dau jos propriul guvern. Deci, aşa ceva nu am mai auzit. (...) Sunt nişte situaţii paradoxale şi nu cred că nivelul de înţelegere politică este atât de mare în  partidele din România încât să intre într-un astfel de mecanism”, a afirmat Cristian Diaxconescu în emisiunea Insider Politic difuzată duminică de Prima Tv.
Diaconescu se arată „îngrijorat” de faptul că românii sunt din ce în ce mai puţin interesaţi să iasă la vot 
În ceea ce priveşte unul dintre subiectele aflate pe agenda discuţiilor dintre PNL şi PSD, cel al desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, fostul ministru al Justiţiei consideră că aceasta „se poate desfiinţa, trebuie desfiinţat, poate şi ca valoare de semnal”, iar dosarele aflate în instrumentare la această secţie să fie împărţite la celelalte parchete în funcţie de competenţa acestora.
„Ideea de a avea o justiţie preferenţială - în bine sau în rău, fără îndoială - grefată pe faptul că există o neîncredere sistemică în legătură cu tot ceea ce se întâmplă în fostele state comuniste care au intrat în Uniunea Europeană generează acest tip de percepţie. (...) Legarea justiţiei de folosirea fondurilor europene ne poate, gestionată prost în România, să ajungem în situaţia să pierdem banii. Mai spun un lucru: nu se poate renegocia PNRR-ul, sub nicio formă. Vă spune cineva care mai ţine legătura cu diverşi foşti şi actuali demnitari europeni. Ideea de a renegocia PNRR-ul nu poate fi substanţiată decât în situaţii cu totul şi cu totul excepţionale. Dar, oricum, câtă vreme ar fi această renegociere pusă în operă printr-o decizie a Guvernului – nu că se duce x şi y sau nu ştiu ce europarlamentar pe la Bruxelles şi ridică acest subiect – în acel moment se opreşte finanţarea până se termină renegocierea”, a mai afirmat fostul ministru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.