Cristian Buşoi şi-a depus, luni, candidatura la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, fiind însoţit de peste 50 de liberali care îl susţin, el afirmând că în campania pentru şefia PNL intenţionează să vorbească cu fiecare delegat în parte, fără atacuri şi fără adversităţi, precizând că dacă partidul nu se schimbă, PSD ”ar putea câştiga tot şi PNL nu va mai conta”. Senatorul Leon Dănăilă prezent la depunerea moţiunii a afirmat că Buşoi ”se poate ridica la nivelul Brătienilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt de 21 de ani în Partidul Naţional Liberal şi pot spune că acum e cel mai important moment prin care trece partidul de când sunt eu membru ai acestui partid. Noi toţi, dar mai ales cei care candidează la Congresul din iunie trebuie să decidem încotro merge partidul. PNL are nevoie de schimbare, are nevoie de direcţie şi acesta este lucrul cel mai important care se va întâmpla în 17 iunie, dincolo de alegerea unei echipe”, a declarat Buşoi care a ales să facă acestă lansare a candidaturii sale în aer liber în faţa sediului partidului la fel ca şi contracandidatul său Ludovic Orban.

Buşoi consideră că a venit momentul ca liberalii ”să iasă din cutie” şi să se adreseze oamenilor, precizând că dacă PNL nu se schimbă partidul condus de Liviu Dragnea ”ar putea să câştiga tot şi PNL nu va mai conta”.

”Ce se vede până acum este o campanie foarte internă. Mai mulţi arătăm direcţia în care merge Partidul Naţional Liberal, se vorbeşte despre persoane şi despre funcţii. Cred că trebuie să ieşim din cutie, cred că trebuie să deschidem ferestrele şi să ne uităm în primul rând spre electorat. PNL trebuie să se schimbe, trebuie să fie un lucru foarte clar: dacă PNL nu se schimbă atunci nu va putea învunge Partidul Social Democrat şi mi-e teamă că PSD, în aceste condiţii, ar putea câştiga tot şi PNL nu va mai conta. Fără să recuperăm electoratul pe care l-am pierdut va fi foarte greu să învingem PSD care stă pe un electorat de 35-40 la sută, noi suntem acum la un scor de 20 la sută. Fără cei 15 -20 la sută care l-au votat pe preşedintele Iohannis în 2014, care au ieşit să protesteze împotriva PSD şi a lui Liviu Dragnea la începutul acestui an nu vom reuşi să învingem Partidul Social Democrat. Aceşti oameni au aşteptări la care noi trebuie să răspundem şi sunt cu toţii dezamăgiţi de politica veche”, a spus Buşoi.

Liberalul a menţionat că în această campanie pentru şefia PNL intenţionează să vorbească cu fiecare delegat în parte, fără atacuri şi fără adversităţi, subliind că este vorba despre viitorul PNL şi nu despre o luptă între taberele din interiorul partidului.

”Sunt de 21 de ani membru în PNL şi obiectivul meu este să nu vorbesc doar cu colegii mei din PNL, ci şi cu acest electorat. Ca membru PNL am dovedit întotdeauna seriozitate, ataşament şi o motivare foarte clară de a face o bună imagine Partidului Naţional Liberal în toate poziţiile pe care le-am ocupat cu sprijinul sau în numele PNL. Voi purta această campanie mergând către toţi membri de partid, vorbind cu fiecare delegat în parte, fără atacuri şi fără adversităţi. Campania trebuie să fie despre viitorul PNL şi nu o luptă între tabere. Am un proiect pentru viitorul PNL, am o viziune despre cum trebuie să arate viitorul PNL şi despre asta voi vorbi cu colegii mei în următoarele 30 de zile”, a explicat Buşoi.

Buşoi a arătat că liberalii trebuie să se adreseze acelor oameni din România care aşteaptă o clasă politică care să servească interesul general, nu interesele personale, şi un stat care să funcţioneze transparent şi eficient şi, de asemenea, trebuie să ofere românilor două garanţii, că societatea românească poate deveni una europeană şi că România poate fi o ţară prosperă.

”În primul rând, trebuie să facem o schimbare de mesaj. Justiţia trebuie să rămână o temă importantă în lupta cu PSD, dar tema prioritară a PNL trebuie să redevină economia şi fiscalitatea. Fără economie, mesajul pe jutiţie nu are niciun fel de forţă de convingere. PNL este împotriva populisumului PSD şi PNL trebuie să vină cu măsuri foarte clare de care electoraul să ne lege şi cu care să ne identificăm. Cota unică redusă, atragerea angajaţilor de la stat către privat, susţinerea investiţiilor şi contribuţii zero pentru noi locuri de muncă. PNL trebuie să redevină partenerul mediului de afaceri românesc. Este o nevoie de protecţie a statului român faţă de capitalismul românesc şi pentru aceasta trebuie să milităm şi în sprijinul acestei idei trebuie să venim cu soluţii şi măsuri foarte clare”, a subliniat secretarul general al PNL.

Pentru candidatura sa, Buşoi a precizat că are semnături din toate filialele PNL, afirmânmd că are convingerea că el va fi următorul lider al PNL.

”Sunt multe filiale care nu au luat o decizie, sunt preşedinţi de fialiale care nu au semnat pe niciuna dintre moţiuni. Urmează o campanie de 30 de zile.Toate filialele aşteaptă să vadă moţiunile şi viziunea noastră şi am convingerea fermă că îi voi convinge pe cei mai mulţi dintre cei 5.000 de delegaţi şi voi deveni preşedintele PNL. Am susţinători care se văd şi care sunt preşedinţi de filială, am susţinători care nu au putut să vină azi alături de mine şi sunt preşedinţi de filială. Filialele încă nu au decis, sunt doar asumări individuale ale unor preşedinţi. Ceea ce voi face împreună cu echipa mea până în ultima zi e să-i convingem pe câţi mai mulţi delegaţi să vină alături de noi şi să susţină proiectul nostru”, a spus Buşoi.

Titlul moţiunii lui Buşoi este ”PNL partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică”.

El a mai spus că nu a avut ”discuţii speciale” cu preşedintele Klaus Iohannis referitor la candidatura sa la şefia PNL. ”Nu am avut discuţii speciale cu preşedintele referitoare la candidatura mea. Domnul preşedinte este independent, neutru şi neimplicat în competiţia internă din PNL. Eu mă bazez pe sprijinul celor care sunt azi membri ai PNL şi, împreună cu ei, cu toate eforturile pe care le voi face, mergem să câştigăm”, a punctat Buşoi.

Alături de Cristian Buşoi au participat la depunerea moţiunii peste 50 de susţinători, printre care Teodor Atanasiu, Marin Anton, Dan Motreanu şi Leon Dănăilă, cel din urmă afirmând că Buşoi ”se poate ridica la nivelul Brătienilor”.

”A avut până acum diferite funcţii (...) şi le-a dus la îndeplinire cu mult devotament, astfel încât cred că va reuşi şi de această dată cu susţinerea noastră să-l aducem la un nivel foarte ridicat, mă refer la faptul că PNL a fost înfiinţat în anul 1875 şi a avut conducători de bază - fraţii Brătianu, Rosetti, Vernescu care s-au situat la nivelul cel mai înalt. Sper ca domnul Buşoi, sunt sigur aproape, că va ajunge la nivelul acestora, va aduce România pe noi făgaşuri de progres şi civilizaţie. Domnul Orban este o persoană destul de elevată din punct de vedere politic (...) În justiţie s-a dovedit că nu este corupt, nu a făcut acte care să ducă la punerea în umbră a acestui partid şi a personalităţii dumnealui. Este şi el un om de bază astfel încât lupta va fi destul de strânsă între aceste două personalităţi. Eu îl susţin pe domnul Buşoi fiindcă am multe considerente - şi vechimea în activitate şi planurile pe care le-a expus, ştie ce trebuie să facă pentru acest popor care se află la moment de răscruce, ca să zic aşa. Eu sper că o să se ridice (la nivelul Brătienilor - n.r.)”, a afirmat senatorul Leon Dănăilă.

Cristian Buşoi a fost aplaudat de susţinătorii moţiunii sale atât la sosirea la sediul partidului, cât şi după discurs rostit în faţa sediului central al PNL din Aleea Modrogan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.