Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a declarat marţi că, cu siguranţă, preşedintele Klaus Iohannis poate aspira la oricare ditnre funcţiile importante din Uniunea Europeană, are experienţa, expertiza politică şi este respectat de liderii din UE. El a precizat că urmează să se facă o analiză după alegerile europarlamentare, pentru că, indiferent de valoarea unui candidat, a unui om sau a unei ţări, trebuie făcute negocieri şi respectat algoritmul rezultat din alegeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu siguranţă, preşedintele Klaus Iohannis poate aspira la oricare ditnre funcţiile importante din Uniunea Europeană, are experienţa, expertiza politică şi este respectat de liderii din UE astfel încât în orice moment poate fi un candidat şi un lider al uneia dintre instituţiile din Uniunea Europeană sau în cazul NATO, al unei instituţii internaţionale”, a declarat europarlamentarul PNL în emisiunea România Politică de la Prima News.

Cristian Buşoi a precizat că urmează să se facă o analiză după alegerile europarlamentare, pentru că, indiferent de valoarea unui candidat, a unui om sau a unei ţări, trebuie făcute negocieri şi respectat algoritmul rezultat din alegeri.

”Trebuie constituită o majoritate în Parlamentul European, fiecare familie politică apoi va negocia şi îşi va alege, având anumite priorităţi, una din responsabilităţi, Comisia, Consiliul, Parlamentul European, Înaltul reprezentant, probabil că va fi un vicepreşedinte execuritv al Comisiei Europene responsabil cu politica industrială. Sunt mulţi paşi până la momentul în care putem să spunem care sunt şansele României, prin persoana preşedintelui, dacă îşi va dori acest lucru, de a ocupa o funcţie la nivel european”, a mai arătat Buşoi.

Europarlamentarul a menţionat că cea mai importantă decizie a Congresului PPE de la Bucureşti este al candidatului PPE la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.