Senatorul USR Cristi Berea susţine că UDMR nu trebuie "tolerată" la guvernare dacă nu se delimitează imediat de afirmaţiile pro-ruse ale premierului ungar Viktor Orban, el cerând PNL şi PSD să acţioneze "rapid şi ferm", pentru a nu fi afectate relaţiile externe ale României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristi Berea a afitmat, marţi, într-un comunicat de presă, că este inacceptabilă atitudinea liderilor UDMR, care nu au reacţionat în urma afirmaţiilor pro-ruse pe care premierul Viktor Orban le-a făcut la sfârşitul săptămânii trecute în România.

"Jocul duplicitar al UDMR trebuie să înceteze. Nu poţi să accepţi senin bazaconiile stăpânului de la Budapesta, dar în acelaşi timp să te afişezi că faci parte dintr-un guvern care se declară pro-european. UDMR nu trebuie tolerată la guvernare dacă nu se delimitează imediat de afirmaţiile lui Viktor Orban. Liderul Kelemen Hunor este vicepremierul României, nu portavocea rusească a lui Orban. Când se întâlneşte cu ambasadorii occidentali ce le spune? Le transmite mesajul corect pro-european sau recită placa auzită la premierul Viktor Orban?", a arătat senatorul USR.

Totodată, parlamentarul USR consideră că PNL şi PSD nu pot rămâne pasive la actuala situaţie, pentru că este vorba despre credibilitatea în ansamblu a guvernării.

"Chestiunea războiului din Ucraina este extrem de sensibilă, iar atitudinea României a fost până acum corectă, ţara noastră condamnând intervenţia brutală şi de neînţeles a Rusiei. România susţine valorile europene şi cele ale NATO, dar în acelaşi timp vedem la guvernare un partid care se afişează cu prietenii Moscovei. PNL şi PSD să acţioneze rapid şi ferm, pentru a nu fi afectate relaţiile externe ale României", a adăugat senatorul USR.

Premierul Ungariei Viktor Orban a spus, sâmbătă, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.