Senatorul USR Cristi Berea susţine că şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, implicat în dosarul construirii spitalului modular de la Leţcani, îl reclamă la Curtea de Conturi pe Costel Alexe, cercetat la rândul său de DNA, apreciind că "suntem într-un film slab de comedie, cu politicieni mărunţi".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Maricel Popa, implicat în dosarul penal deschis pentru construcţia spitalului modular de la Leţcani, îl reclamă la Curtea de Conturi condusă până azi de Bădălău (Nicolae Bădălău, revocat luni din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi – n.r.), care este în arestul DNA pentru şpagă, pe Costel Alexe, inculpat în alte două dosare penale dintre care unul pentru că ar fi primit şpagă câteva tone de tablă. Suntem într-un film slab de comedie, cu politicieni mărunţi, fără pic de credibilitate. Şi ne mai mirăm că Iaşul este la coada investiţiilor din România. Cu o aşa reprezentare PNL-PSD, cum putem evolua?", a scris pe Facebook senatorul USR, Cristi Berea.

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a anunţat luni că sesizează DNA şi Curtea de Conturi pentru a demara cercetări la aeroportul din Iaşi, după ce presa locală a scris că nu ar fi fost respectat caietul de sarcini pentru licitaţia de construire a noului terminal.

Senatorul Maricel Popa susţine, într-un comunicat de presă, că "posibila trucare a licitaţiei şi schimbarea soluţiei tehnice nu mai miră pe nimeni", în condiţiile în care şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, este implicat în mai multe dosare penale.

Potrivit reporteris.ro, există suspiciuni în cazul derulării contractului de 70 milioane de euro privind construirea noului terminalul de la Aeroportul Iaşi.

Conform jurnaliştilor, a fost schimbat materialul din care va fi realizată structura construcţiei. În licitaţie, prin caietul de sarcini s-au solicitat stâlpi şi grinzi metalice, iar construcţia se face cu stâlpi şi grinzi din beton armat.

Un expert în achiziţii publice a precizat pentru publicaţia ieşeană că licitaţia ar trebui refăcută, pentru că "e ca şi cum ai cere mere, iar după licitaţie ai accepta pere pe motiv că sunt tot fructe".

Expertul respectiv susţine că s-ar putea ajunge la corecţii financiare foarte mari, întrucât este vorba de un proiect european.

Noul terminal de la Aeroport va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane de pasageri pe an şi ar urma să fie finalizat la sfârşitul anului 2023.

Valoarea contractului este de peste 320 milioane de lei, fără TVA.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.