Corina Creţu a precizat că se împlinesc, sâmbătă şapte ani de la inaugurarea Tunelului din Valea Tempi, în Grecia, împreună cu fostul Prim Ministru al Greciei, Alexis Tsipras şi actualul vicepreşedinte al Comisiei Europene Margaritis Schinas. „E un proiect la care ţin foarte mult, pentru că reprezintă dovada vie a modului în care fondurile europene pot schimba în bine viaţa oamenilor - drumul care leagă Atena de Salonic până nu demult se realiza în 11-12 ore, era pe alocuri periculos şi pe marginea unei prăpăstii. Astăzi, ca urmare a acestui proiect, acelaşi drum se poate realiza în maximum 4 ore”, a adăugat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Construirea acestei porţiuni s-a realizat în 11-12 ani, dar a fost un proiect de succes şi cred că, dincolo de acest termen lung de execuţie, ar putea fi realmente un model pentru Autostrada Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni, fiind o dovadă a faptului că, odată începute astfel de proiecte, Guvernele trebuie să deblocheze problemele care apar şi să le continue până la finalizare. În calitate de Membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European, voi urmări în continuare marile proiecte de infrastructură de transport a căror realizare sper sa fie accelerată - mai ales că, pe lângă banii pe care România îi mai are din exerciţiul financiar 2014-2020, vom mai avea la dispoziţie şi resurse din Bugetul UE pe termen lung 2021-2027, precum şi sumele prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a scris Corina Creţu, sâmbătă pe Facebook.

Ea a mai spus că „din păcate, tot in aceasta regiune, nu cu mult timp in urma, a avut loc un tragic accident feroviar, care a scos la iveală neutilizarea la timp a fondurilor europene. Sincere condoleanţe familiilor îndoliate”

„Sper ca şi sectorul feroviar sa fie modernizat cât mai curand, astfel încât asemenea accidente sa nu mai poată fi posibile in nici o ţara a Uniunii Europene. Multă sănătate, o seară frumoasă tuturor!”, a conchis Creţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.