Europarlamentarul Corina Creţu afirmă duminică, într-o postare pe Facebook, că exact acum opt ani, la începutul mandatului său de Comisar European pentru Politica Regională avea loc întâlnirea care a pregătit Pactul de la Amsterdam - cel care a stabilit principiile Agendei Urbane şi modul în care sunt formulate politicile europene privind oraşele. ”Sunt mândră că am reuşit să lansez Agenda Urbană în timpul mandatului meu de Comisar European pentru Politică Regională. Am rămas o susţinătoare a ideii că trebuie acordată mai multă responsabilitate şi putere autorităţilor locale, care ştiu cel mai bine nevoile oamenilor din oraşele lor”, subliniază ea în acest context, precizând şi că, în calitate de membră a Comisiei pentru Politică Regională din Parlamentul European, a urmărit întotdeauna acest subiect şi s-a implicat în toate iniţiativele ”care au transformat în bine oraşele ţării: fie ele mari, mijlocii sau mici”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Data de 21 aprilie este emblematică pentru Agenda Urbană: exact acum opt ani, la începutul mandatului meu de Comisar European pentru Politica Regională şi Urbană, avea loc întâlnirea care a pregătit Pactul de la Amsterdam - cel care a stabilit principiile Agendei Urbane şi modul în care sunt formulate politicile europene privind oraşele noastre. La întâlnire au participat primari de mari oraşe, precum şi Ebenhardt van der Laan, regretatul Primar al Amsterdamului - care a avut un rol hotărâtor în realizarea acestui Pact, adoptat ulterior la data de 30 mai 2016 şi semnat de toţi miniştrii Statelor Membre de la acea vreme. Salut, şi pe această cale, sprijinul entuziast pe care primarii marilor oraşe europene, ca şi miniştrii europeni responsabili de gestionarea problemele urbane, l-au acordat pentru Agenda Urbană a UE”, scrie Corina Creţu.
Ea se declară mândră că a reuşit să lanseze Agenda Urbană în timpul mandatului său de Comisar European pentru Politică Regională.
”Am rămas o susţinătoare a ideii că trebuie acordată mai multă responsabilitate şi putere autorităţilor locale, care ştiu cel mai bine nevoile oamenilor din oraşele lor. Acesta ar fi, în definitiv, şi un mare ajutor pentru autorităţile naţionale, care astfel pot să asculte mai uşor vocea cetăţenilor”, subliniază Corina Creţu.
Ea precizează că în calitate de membră a Comisiei pentru Politică Regională din Parlamentul European, a urmărit întotdeauna acest subiect şi s-a implicat în toate iniţiativele care au transformat în bine oraşele ţării: fie ele mari, mijlocii sau mici.
”După adoptarea Agendei Urbane, Uniunea Europeană a decis să adopte şi Agenda Rurală, proces în care m-am implicat de asemenea şi care se află în curs de realizare”, mai afirmă fostul comisar european.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.