Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă, marţi, că a preluat ”o primărie aflată în haos informatic şi cu sisteme informatice mai vechi de 10 ani”. Primarul precizează că doar angajaţii din aparatul propriu al instituţiei folosesc anual 5 milioane de coli A4 şi anunţă investiţii în digitalizarea instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Când am ajuns la primărie am găsit 3.000 de angajaţi şi, dacă vorbim doar de aparatul primăriei, sunt 5 milioane de coli A4 folosite anual, ceea ce înseamnă 100 de pagini pe zi de angajat. Acesta era nivelul de digitalizare menţinut de fostele administraţii la Primăria Sectorului 1 - cel mai bogat UAT din România”, a scris, marţi, pe Facebook, Clotilde Armand.  

Primarul afirmă că ”nimeni nu a dorit să investească în tehnologie şi digitalizare, în cursuri de perfecţionare sau sisteme informatice, nimeni nu a vrut să facă viaţa cetăţenilor şi a angajaţilor mai uşoară”.  

”În proiectul de buget pentru anul 2022 am prevăzut investiţii pentru digitalizarea primăriei. Realizăm o platformă online pentru cetăţeni prin care vor putea interacţiona mai uşor cu primăria: programări, depuneri de documente, sesizări, verificări privind stadiul cererilor, etc. Vrem să distrugem procesul greoi al birocraţiei şi să eliminăm plimbatul zilnic de hârtii din birouri”, a mai scris primarul.  

Clotilde Armand afirmă că doreşte transformarea digitală a fluxurilor de documente din cadrul primăriei pentru a optimiza procesele şi a reduce timpul de răspuns la nevoile cetăţenilor.  

”Am preluat o primărie aflată în haos informatic şi cu sisteme informatice mai vechi de 10 ani”, a mai scris Armand.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.