Deputatul USR Manuel Costescu a declarat, miercuri, pentru News.ro, că nu a apucat să depună jurământul de membru în Comisia parlamentară de control al activităţii SRI deoarece, fiind deputat de diaspora, nu se afla în ţară când a fost şedinţa de plen şi a spus că va îndeplini această formalitate cu proxima ocazie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt deputat de diaspora. Nu eram în ţară atunci când a fost organizată şedinţa de plen comun pentru numirea membrilor în comisia de control al SRI. Convocarea şedinţei s-a făcut de pe o zi pe alta şi nu am apucat să mă întorc. Voi depune jurământul în cadrul următoarei şedinţe de plen reunit”, a declarat deputatul USR Manuel Costescu, absent de la şedinţa Comisiei de control al SRI în care este audiat Eduard Hellvig.

La rândul său, deputatul PNL Cezar Preda, şi el absent de la şedinţa comisiei, a declarat că este la Strasbourg, unde participă la sesiunea plenară de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

​Deputaţii Manuel Costescu (USR) şi Cezar Preda (PNL) sunt absenţi de la şedinţa de miercuri a Comisiei de control al SRI. Preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu (PSD), a explicat că Manuel Costescu nu a depus jurământul de membru al comisiei şi, ca atare, nu poate participa la şedinţe, iar Cezar Preda ”este plecat într-o activitate externă”. 

PNL mai are un membru în comisie, PMP nu a primit niciun loc în Comisia SRI, iar Manuel Costescu este singurul reprezentant al USR în aceasta.

Conducerea SRI este audiată, la ora transmiterii acestei ştiri, în Comisia parlamentară de control al activităţii Serviciului, în legătură cu scandalul în care a fost implicat Florian Coldea, în legătură cu proiectul de buget al SRI pe anul 2017, dar şi cu protestele care au avut loc duminică seara întreaga ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.