Liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău şi candidat la Primărie afirmă că înscrierea actiualului primar al Iaşiului Mihai Chirica în PNL în perspectiva candidaturii pentru un nou mandat este o eroare monumentală din partea liberalilor şi că în acest fel PSD va avea doi candidaţi la primăria Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Chirica la PNL este o eroare monumentală din partea PNL. Vor fi, de fapt, doi candidaţi PSD în cursa pentru Primăria Iaşi: unul asumat de PSD, probabil Tudor Ciuhodaru, şi unul asumat de PNL, Mihai Chirica. PNL ratează, pentru a câta oară, şansa de a fi o forţă reformatoare în România. PNL face această greşeală catastrofală de frica USR-PLUS, care îi poate fura electoratul definitiv dacă este lăsat să administreze marile oraşe ale României“, scrie Cosette Chichirău pe Facebook.

Liderul USR Iaşi afirmă că dacă ar exista o colaborare “onestă“ între PNL şi Alianţa USR-PLUS, ambele ar avea de câştigat, însă “pentru PNL, este mult mai urgentă distrugerea USR-PLUS decât înlăturarea PSD“.

“Obiectivul în politică nu este să exişti ca partid, ci să exişti ca ţară. Ori PNL a demonstrat încă o dată că este prea miop şi egoist ca să înţeleagă un lucru atât de elementar despre politica mare. Alianţa USR-PLUS rămâne singura forţă politică puternică şi credibilă din Iaşi, iar candidatul Alianţei la Primăria Iaşi va pleca cu şanse mărite după această decizie stupefiantă a PNL“, adaugă Cosette Chichirău.

Potrivit liderului local USR, Mihai Chirica nu a realizat niciun proiect mare pentru Iaşi în cei cinci ani de când este primar, deşi a avut susţinerea Guvernului şi a consilierilor locali PSD.

“Acest lucru nu se va schimba sub o altă culoare politică. Politicienii care urmăresc doar averea personală nu se schimbă decât în două feluri: prin vot sau prin puşcărie. Iar a doua metodă nu funcţionează întotdeauna, cum ne-a demonstrat cazul Baia Mare. Aşa că hai să-l schimbăm pe Mihai Chirica prin vot. Şi să dăm o lecţie usturătoare politicienilor miopi“, mai scrie Cosette Chichirău pe Facebook.

Edilul Iaşiului Mihai Chirica va candida pentru un nou mandat la primărie, din partea liberalilor, decizia fiind luată sâmbătă seară în şedinţa Biroului Politic Judeţean PNL Iaşi. Chirica va primi postul de prim-vicepreşedinte al filialei judeţene, au mai decis liberalii.

Din cei 33 de membri ai BPJ, 28 au votat în favoarea candidaturii lui Chirica din partea PNL, doi liberali au votat împotrivă, iar trei s-au abţinut.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.