Comisarul european Corina Creţu a afirmat, luni, la inaugurarea unui obiectiv realizat pe fonduri europene, că România nu reuşeşte să utilizeze „şansa unică” pe care o reprezitnă fondurile structurale şi s-a declarat „tristă” de „atitudinea complotstă” a unora dintre politicienii de la Bucureşti, Creţu dând exeplul unor ţări vecine României unde proiecte „de caliate” au fost implementate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din păcate, nu reuşim deocamdată să utilizăm la maximum această oportunitate, această şansă unică. Nu ştim cât va mai exista această politică de coeziune. Tot ce pot să vă asigur este că pentru perioada 2021-2027 m-am zbătut că avem acelaşi criteriu, produsul intern brut pe cap de locuitor, care va aduce 8 miliarde de euro în plus României pentru fondurile structurale şi de investiţii, dar dacă nu avem proiecte de calitate nici nu le putem implementa. Deci, aceşti bani nu se dau decât în cadrul unor proiecte”, a afirmat Corina Creţu, prezentă, luni, la inaugurarea unui pod peste râul Crişul Repede.

În acest context, Creţu a spus că este „tristă” atunci când vede „atitudinea complotistă” a unor politicieni de la Bucureşti.

„Sunt destul de tristă să văd această atitudine complotistă, am văzut şi aseară cum că nu se doreşte ca în România să avem autostrăzi, că există un complot aşa, mondial. Avem ţări în jurul nostru unde vedem foarte clar că unde au existat proiecte de calitate au fost şi implementate”, a mai spus comisarul european.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.