Fostul comisar european pentur politică regională Corina Creţu, în prezent europarlamentar, afirmă, într-o postare pe Facebook, că în urmă cu 5 ani a aprobat 517 milioane de euro pentru linia de metrou M6, proiect care includea construirea a şase noi staţii de metrou între zona 1 Mai şi centrul comercial Băneasa, achiziţionarea a douăsprezece garnituri de metrou şi realizarea legăturii cu linia de metrou M4. Ea îşi exprimă speranţa că proiectul se va realiza într-un final pe exerciţiul financiar 2021-2027, subliniind că ”la acest moment nu mai există niciun fel de informaţii despre acest obiectiv”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Se împlinesc 5 ani de când am aprobat, în calitate de Comisar European pentru Politică Regională, 517 milioane EUR pentru linia de metrou M6 din Bucureşti. Aceşti bani au fost acordaţi României pentru construcţia a şase noi staţii de metrou subterane între zona 1 Mai şi centrul comercial Băneasa - unde ar urma să fie amplasată staţia Tokyo (aceasta a fost denumirea data la momentul respectiv de către autorităţile române), cu o lungime totală de 6 kilometri”, scrie Corina Creţu.
Ea aminteşte că proiectul prevedea şi achiziţionarea a douăsprezece garnituri de metrou, fiecare cu câte şase vagoane, precum şi realizarea legăturii cu linia de metrou M4 (Gara de Nord – Lac Străuleşti).
”Nu pot decât să sper că acest proiect se va realiza într-un final pe Exerciţiul Financiar 2021-2027, deşi la acest moment nu mai există niciun fel de informaţii despre acest obiectiv. Vă doresc multă sănătate şi tot binele!”, afirmă Corina Creţu în finalul postării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.