Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, marţi, partidele parlamentare la consultări, în vederea desemnării noului premier. Toată lumea se aşteaptă ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, să fie cel desemnat. PNL, care a avut până acum premierul, şi PSD, care urmează să dea viitorul prim-ministru, au fost invitate împreună la consultări, fără UDMR alături de care au format până acum coaliţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit programului oficial al consultărilor, Klaus Iohannis se va întâlni, la ora 12.00, cu reprezentanţii PSD, PNL şi ai minorităţilor naţionale.

De la ora 12.30, au fost invitaţi liderii UDMR, separat de partidele cu care au format până acum coaliţia de guvernare.

Marcel Ciolacu declara, în cursul zilei de luni, că, dacă el va fi cel desemnat să formeze viitorul Guvern, va avea o întâlnire cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, împreună cu liderul PNL, Nicolae Ciucă. 

La ora 13.00, preşedintele a invitat reprezentanţii USR, iar de la 13.30 pe cei ai AUR.

La finalul zilei, şeful statului este aşteptat să anunţe viitorul premier, în persoana liderului PSD, Marcel Ciolacu.

Tot marţi, fostul premier Nicolae Ciucă ar urma să fie votat preşedinte al Senatului.

De la ora 16.00, se reunesc structurile de conducere ale PSD şi PNL, fiecare partid urmând a definitiva lista miniştrilor, asta după ce portofoliile care revin fiecărei formaţiuni au fost negociate la şedinţa de luni seară.

Surse politice au transmis că liberalii ar urma să trimită trei femei pe locurile din Guvern care le revin - numele vehiculate fiind Ligia Deca, care îşi va păstra portofoliul Educaţiei, Raluca Turcan, care ar putea ajunge la Ministerul Culturii şi Nicoleta Pauliuc, care ar putea prelua unul dintre portofoliile de forţă, MAI sau Apărare. 

Potrivit calendarului învestirii dorit de către partidele de guvernare, noul Guvern ar urma să fie votat joi de către Parlament.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.