Constantin Mituleţu Buică, propus de PSD, a fost ales, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), obţinând 252 de voturi ”pentru”. Candidatul opoziţiei, Marian Muhuleţ, a fost votat de 127 de parlamentari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi candidaţi au fost audiaţi marţi de comisiile juridice ale Parlamentului.

În vârstă de 40 de ani, Constantin Mituleţu este secretar general al AEP, din ianuarie 2018, iar în perioada 2015-2018 a fost vicepreşedinte al instituţiei.

Constantin Mituleţu a absolvit Dreptul la Universitatea ”Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu şi este Doctor în domeniul Informaţii şi Securitate Naţională al Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”. A absolvit şi un curs la Colegiul Naţional de Apărare şi a urmat şi un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă la Colegiul Naţional de Informaţii din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii.

A lucrat, începând din anul 1999, ca şef tură la SC.EMMA.SA Craiova, şef depozit carbunaţi SC.PASAJ.SA Craiova, preşedintele al Consiliului de Administraţie S.C. Pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri S.A. Craiova, Şef Serviciu – Serviciul Juridic şi Administrativ la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, comuna Bucovăţ, judeţul Dolj.

În ianuarie - iunie 2016, a fost consilier la Comisia specială a Parlamentului de anchetă Nana, apoi a fost consilier al ministrului pentru dialog social, consilier parlamentar, până în 2015, când a trecut la AEP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.