Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat vineri că în şedinţa de Guvern s-a stabilit că la Ministerul Dezvoltării vor merge în plus 500 de milioane de lei din fondul de rezervă, 300 de milioane de lei pentru finanţarea Programului 'Anghel Saligny' şi 200 de milioane pentru Programul naţional de construcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunţat după şedinţa Executivului că Guvernul a alocat fonduri suplimentare pentru continuarea unor proiecte în comunităţi locale sau pentru susţinerea unor domenii considerate prioritare.

Mihai Constantin a arătat că ”Ministerul Dezvoltării vor merge în plus 500 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, 300 de milioane de lei sunt pentru finanţarea Programului Naţional de Investiţii 'Anghel Saligny' şi 200 de milioane de lei pentru finanţarea Programului naţional de construcţii de interes public sau social”. ”Este vorba efectiv de acoperirea cheltuielilor pe 2023 a proiectelor aflate deja în desfăşurare”, a precizat Constantin.

El a mai afirmat că de asemenea, 37 de milioane de lei sunt destinate unor comunităţi locale în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

”Aceste localităţi sunt: Huedin, Brad, Hunedoara, Drobeta Turnu-Severin, Suceava, Vatra Dornei şi Motru”, a menţionat Constantin.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că pentru finanţarea cheltuielilor din spitale, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat astăzi cu peste 190 de milioane de lei.

În plus, a spus el, fermierii români - persoane fizice şi juridice - vor beneficia şi în următorii 3 ani de subvenţia pentru achiziţia motorinei utilizate în agricultură.

”Guvernul a prelungit astăzi schema de ajutor de stat pentru agricultori până la finalul anului 2026. Vă reamintesc că, pentru anul în curs, subvenţia acordată este de 1,529 lei pe litru de motorină, iar după anunţarea noilor praguri de accizare, în luna ianuarie, probabil, anul viitor, se va ajusta şi acest prag de subvenţie”, a mai spus Constantin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.