Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, duminică, după consultările cu delegaţia tinerilor protestatari unionişti, la sediul central al partidului, că o demisie a ministrului de Interne, după incidentele de la protestele de sâmbătă, este ”un gest de responsabilitate şi asumare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Constantin a afirmat că ALDE, ca partid care militează pentru drepturile cetăţenilor, condamnă ferm atitudinea pe care reprezentanţii Ministerului de Interne au avut-o la mitingul de sâmbătă. 

”LIbertatea de exprimare nu trebuie atacată sub nicio formă. Cred că se putea găsi o cale a dialogului şi intervenţia putea fi evitată”, a afirmat Daniel Constantin. 

Copreşedintele ALDE a adăugat că o demisie ar fi mai mult decât un gest de responsabilitate şi asumare, din partea ministrului de Interne. ”Domnul Tudorache a procedat greşit, după ce (..) a înţeles să plece din ţară când au avut loc inundaţii”, a mai declarat Constantin. 

Liderul ALDE a menţionat că i-a asigurat pe protestatarii unionişti de sprijinul partidului pentru cauza lor. Daniel Constantin a arătat că protestatarii vor trimite un set de măsuri concrete, la ALDE, în zilele următoare. 

”Vom încerca, prin dialog, să ne asumăm toate aceste măsuri”, a mai spus Daniel Constantin, precizând că partidele trebuie să se lupte pentru ca Republica Moldova să fie alături de România în Uniunea Europeană. 

Întrebat dacă ALDE susţine o declaraţie în Parlament, Daniel Constantin a răspuns că aşteaptă setul de măsuri de la unionişti şi sunt deschişi la soluţii pentru ca ”naţiunea română să fie reunită, într-un fel sau altul, în conformitate cu tratatele internaţionale şi Constituţia României”. 

La rândul lui, George Simion, liderul protestatarilor, a afirmat că a venit destul de sceptic la ALDE şi a arătat că partidul le-a transmis că îi respectă şi le doreşte să vină acasă. 

”În viitoarea legislatură, sper ca parlamentarii ALDE să facă paşi concreţi privind apropierea Republicii Moldova de România. Unirea se poate face în doi ani, trei ani. Vrem accelerarea acestor paşi, în următoarea legislatură”, a mai spus Simion. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.