Cea mai mare prezenţă la vot în judeţul Constanţa se înregistrează în secţia din localitatea Furnica, acolo unde peste 83% dintre persoanele cu drept de vot s-au prezentat la urne, la polul opus situându-se patru secţii de votare din Medgidia şi Mangalia cu o prezenţă de sub 20%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor de pe site-ul Biroului Electoral Central, în localitatea Furnica, până la ora 18.30 votaseră 46 de alegători, dintre care 33 pe listele permanente şi 13 pe listele suplimentare, numărul alegătorilor înscrişi fiind de 55. 

Un procent ridicat este şi în satul Magura, de 73%. Aici votaseră până la ora 18.30, 57 de alegători, dintre care 42 de listele permanente şi 15 pe cele suplimentare. În Măgura sunt 78 de alegători pe listele permanente.

Peste 70% prezenţă se înregistrează şi la secţia amenajată la Şcoala Gimnazială “Nicolae Maraloi” din comuna Saraiu. Până la ora 18.30, se prezentaseră la urne 449 de alegători, pe listele permanente fiind înscrise 635 de persoane. Au votat 86 de alegători pe listele suplimentare şi 44 cu urna mobilă.

La polul opus se situează secţia de votare amenajată la Şcoala Mihail Sadoveanu din Medgidia, cu o participare de 14%, până la ora 18.30 votând 203 persoane dintr-un total de 1497, alte zece exercitându-şi dreptul de vot pe listele suplimentare. 

Prezenţe de 17% se înregistrau la secţiile de votare amenajate la sala de sport de la Şcoala ”Mihail Sadoveanu” din Medgidia şi la Şcoala gimnazială numărul 2 Rasova, acestea având sub 200 de alegători prezentaţi.

De asemenea, la secţia de votare de la Fundaţia pentru Tineret Mangalia prezenţa era de 18%.

La nivel de unităţi administrativ-teritoriale, cea mai scăzută prezenţă se înregistrează în Rasova, puţin peste 21%.

Sub 30% mai sunt în localităţile Chirnogeni, Cobadin, Cuza Vodă, Ghindăreşti, Mircea Vodă, Pecineaga, Peştera.

Există însă şi şase localităţi în care prezenţa este peste 50%. Pe primele poziţii se află comunele Grădina şi Saraiu, ambele cu peste 50%, în acest top aflându-se şi Deleni, Cerchezu, Dobromir şi Dumbrăveni.

Dintre cele trei municipii din judeţ, prezenţa cea mai mare se înregistrează în Constanţa – 42%, pe locul doi se află Mangalia – 38% şi pe trei Medgidia – 34%.

Cei mai mulţi alegători din judeţul Constanţa sunt din mediul urban, peste 175 de mii, dar femeile au votat într-un număr mai mare decât bărbaţii, peste 125 de mii prezentându-se la vot până la ora 19.00.

După vârsta alegătorilor, pe primul loc se află femeile între 45 – 64 de ani, aproape 55 de mii, urmate îndeaproape de bărbaţii din acelaşi segment de vârstă, iar cei mai puţini interesaţi de aceste alegeri au fost femeile şi bărbaţii până în 24 ani, puţin peste cinci mii din cele două categorii votând până la ora 19.00. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.