Consiliul Judeţean Sibiu a transmis, miercuri seară, că se merge mai departe cu proiectul noului Spital Judeţean, după ce consilierii locali ai USR au acuzat că Ministerul Sănătăţii a scos proiectul din PNRR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Construcţia Noului Spital Judeţean Sibiu merge înainte! Premierul României, Nicolae Ciucă, ministrul de Interne, Lucian Bode şi cel al Fondurilor Europene, Marcel Boloş au dat astăzi asigurările pe care le aşteptau sibienii: există atât voinţă, cât şi soluţii pentru finanţarea noului Spital Judeţean! Întâlnirea pe care am avut-o acum câteva ore la Guvern a reconfirmat hotărârea Executivului de a susţine această investiţie”, a transmis, miercuri seară, preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.  

Aceasta a precizat că s-au discutat paşii exacţi care trebuie urmaţi pentru a obţine suma maximă ce poate fi atrasă din fonduri europene. 

”Pentru cofinanţarea Spitalului prin Banca Europeană de Investiţii am stabilit împreună un calendar de acţiune bazat pe dialogul avansat cu instituţiile guvernamentale. Partea tehnică de dialog cu Ministerul Sănătăţii este realizată, iar acest fapt reiese acum şi public din documentele încărcate in următorul link. Este important ca sibienii şi opinia publică să cunoască, transparent, clar şi nepărtinitor, modul în care această investiţie avansează”, a mai transmis Cîmpean.  

Potrivit acesteia, proiectul a obţinut parteneriatul Guvernului României încă din anul 2020.  

”Acest parteneriat a fost iniţiat la nivelul Consiliului Judeţean Sibiu, iar la nivelul guvernului a fost iniţiat de vicepremierul de atunci, Raluca Turcan, şi asumat de premier”, a mai transmis preşedintele CJ Sibiu.  

Consilierii USR din Sibiu au acuzat că proiectul noului Spital Judeţean Sibiu a fost scos din PNRR de către Ministerul Sănătăţii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.