Apropiaţi ai fostului lider liberal Ludovic Orban îşi retrag la Consiliul Naţional candidaturile pentru funcţii în Biroul Executiv. Printre ei, se numără Vlad Nistor, Virgil Guran, Luminişa Barcari, Răducu Filipescu, Adrian Oros, Ioan Turc. Laurenţiu Leoreanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
- Vlad Nistor candidat prim-vicepreşedinte pentru politici publice: Pentru a vă scuti de o plictiseală suplimentară, şi eu îmi retrag candidatura
 
”Sper că nu vă imaginaţi că aş fi naiv, ştiu ce şanse am. Pentru a vă scuti de o plictiseală suplimentară, şi eu îmi retrag candidatura”, a afirmat el.
”Am o oarecare experienţă de tot felul. (...) Ne aflăm şi sper să ieşim foarte repede într-un fund de sac. Sunt mândru că sunt membru al celui mai vechi partid. Cred că pericolul cel mare îl reprezintă pierderile pe care le poate suferi partidul. Am fost preocupaţi de ce se întâmplă între noi, trebuie să fim atenţi cum ne percepe societatea românească. Nu doar sondajele, e mai rău decât atât. Ieri pentru prima oară împreună cu colegii mei am fost înjuraţi şi huiduiţi în faţa acestui spaţiu. Singurul lucru pe care îl poate face PNL este să îşi recupereze, să depăşească deficitul de imagine. Urez tuturor membrilor viitorul Birou Executiv al PNL succes”, a declarat Vlad Nistor.
- Preşedintele PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, un apropiat al fostului lider al PNL Ludovic Orban, şi-a retras candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru strategii politice, pentru care candidează, susţinut de Florin Cîţu, Lucian Bode. Un alt susţinător al lui Ludovic Orban, Ioan Turc, şi-a retras candidatura pentru o funcţie în Biroul Executiv (BEX) al PNL.
Guran: Să ne dea Dumnezeu minte să rămânem un partid unit. Şi apropo: nu plec nicăieri
 
„Vreau să rămân în memoria dvs. Guran care dacă a promis a rămas lângă Ludovic Orban chiar dacă şi-a pierdut funcţiile, chiar dacă unii colegi de la mine, de la Dâmboviţa, şi-au pierdut funcţiile şi îmi cer scuze pentru asta. Vreau să rămân în memoria dvs., poate, omul care a avut curajul să spună ceea ce gândeşte, chiar dacă am supărat conducerea”, a afirmat Virgil Guran în discursul în care ar fi trebuit să îşi prezinte candidatura. 
Acesta a subliniat că rămâne membru în PNL şi rămâne în competiţie pentru funcţia de preşedinte regional. 
„Să ne dea Dumnezeu minte să rămânem un partid unit. Şi apropo: nu plec nicăieri, rămân aici împreună cu dvs şi vreau să avem performanţă”, a adăugat Virgil Guran.
Şi alţi liberali care îşi anunţaseră candidaturile pentru funcţii politice în PNL au renunţat la candidaturi, depunând anunţuri în acest sens la Secretariatul Tehnic. Printre aceştia se numără ministrul Agriculturii, Adrian Oros, care şi-a retras candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte regional. De asemenea, preşedintele PNL Bistriţa Năsăud şi primar al municipiului Bistriţa, Ioan Turc şi-a retras candidatura pentru funcţia de membri în BEX al PNL.
Europarlamentarul Vlad Nistor, fost decan al Facultăţii de Istorie, a renunţat şi el la candidatură pentru funcţia de Prim-vicepreşedinte politici publice.
De asemenea, Răducu Filipescu şi-a retras candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea sud Muntenia, iar Luminiţa Barcari vicepreşedinte pe domeniul educaţiei.
Parlamentarul Laurenţiu Leoreanu şi-a retras şi el candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte pe domeniul Administraţie; el a menţionat să rămâne membru în PNL.
 Mircea Toader şi-a retras de asemenea candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte pentru domeniul transporturi, el afirmând că îşi pune la dispoziţia celui care va fi ales experienţa pe care o are.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.