Consilierii locali din Focşani au aprobat un proiect prin care 30.000 de femei din oraş ar urma să primească vouchere de câte 200 de lei, cu ocazia zilei de 8 Martie. Suma totală de 6 milioane de lei ar urma să fie alocată din excedentul bugetar de anul trecut, însă primarul Cristi Misăilă spune că proiectul este ilegal şi va face demersuri pentru a nu fi pus în aplicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consiliul Local Focşani a aprobat alocarea a 6 milioane de lei din excedentul bugetar din anul trecut pentru acordarea a 30.000 de vouchere a câte 200 de lei  cu ocazia zilei de 8 Martie. Voucherele ar urma să fie acordate unui număr de 30.000 de femei. Propunerea a venit în condiţiile în care excedentul bugetar este de 6,9 milioane de lei.
 
Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a atras atenţia că excedentul nu poate fi cheltuit decât pentru investiţii,  hotărârea adoptată fără avizul Comisiei de buget fiind nelegală. 
 
Misăilă a declarat, vineri, că hotărârea de Consiliu Local va pleca spre Prefectură cu propunerea de nelegalitate. Prefectura are însă 6 luni la dispoziţie să se pronunţe asupra legalităţii, timp în care hotărârea consilierilor ar urma să producă efecte. 
 
"Mă simt obligat să mă apăr pentru că s-ar putea ca Consiliul Local să spună că nu am dus la îndeplinire o hotărâre. Sper ca măcar Prefectura să gândească, să nu fie orbită de culoarea politică şi să spună că e nelegală. Dacă hotărârea va fi dată ca fiind legală voi fi nevoit să fac plângere împotriva celor care m-au instigat la deturnare de fonduri ", a declarat Misăilă.  
 
Consiliul Local Focşani are 21 de consilieri, dintre care 10 de la PNL, 9 de la PSD şi 2 de la USR PLUS.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.